PAME'den metal işçilerine dayanışma mesajı

PAME'ye bağlı Yunanistan Gemi İnşa Sanayi ve Atina Metal Sendikası, Birleşik Metal İş'e dayanışma mesajı iletirken, "Tek yol sermaye sınıfının sömürüsüne karşı dik duran işçilerin haklı mücadelesi ve tüm dünya işçilerinin ortak dayanışmasıdır" açıklamasında bulundu.

Haber Merkezi

Metal işçilerinin AKP tarafından yasaklanan grevi emekçiler tarafından devam ettirilerek zaferle sonuçlandırıldı.

Metal işçilerinin direnişine destek mesajı gönderen PAME'ye bağlı Yunanistan Gemi İnşa Sanayi ve Atina Metal Sendikası, şu ifadeleri kullandı:

Yunanistan Gemi İnşa Sanayi ve Atina Metal Sendikası, Türk Hükümeti tarafından alınan kararla “Milli Güvenlik” gerekçe gösterilerek metal işçileri grevininin yasaklanması, ertelemesini kınar. Her ülkede burjuva sınıfı sendika hareketine karşı baskıyı artırmak ve ucuz işçi sağlamak için terör diyerek sorunları fırsat sayarak işçi sınıfına karşı kullanmaktadır. Biz Türkiye'deki meslektaşlarımızın sağlık, güvenlik, ücret ve sendikal hakları için verdiği mücadeleyi destekler ve dayanışmamızı ifade ederiz. Tek yol sermaye sınıfının sömürüsüne karşı dik duran işçilerin haklı mücadelesi ve tüm dünya işçilerinin ortak dayanışmasıdır.