Özel okul öğretmenleri hak gaspı ve mobbinge karşı mücadele için bir araya geldi

İzmir'de bir araya gelen bir grup özel okul öğretmeni, özel okul patronlarının eğitim emekçilerine yönelik gerçekleştirdikleri hak gaspı ve mobbing uygulamalarına karşı birlikte mücadele etme kararı aldı.

AKP döneminde özel okul patronlarına sağlanan kolaylıklar ve avantajlı düzenlemeler, bu okullarda çalışan eğitim emekçilerine yönelik hak gaspı ve mobbinge yol açıyor. 

İzmir'de özel okullarda çalışan eğitim emekçileri, yasal haklarını tartışmak üzere avukatların da katılımıyla İzmir NHKM'de bir araya geldi. 

Özel okullarda çalışan eğitim emekçilerinin elinden alınan işe iade davası açma, ihbar ve kıdem tazminatı hakkı, toplantının ana gündemini oluşturdu. Ayrıca çeşitli yöntemlerle el konulan sosyal yardım ödeneği, işyerlerinde uygulanan mobbing, sigortasız ve ücretli çalıştırma gibi başlıklar ele alındı. 

Özel okul patronlarının örgütlülüğüne karşı, emekçilerin dağınık olmasının emekçiler üzerindeki baskıyı artırdığı vurgulandı. Toplantıya katılan özel okul emekçileri, bir iletişim ağı kurarak birlikte hareket etmeye karar verdi.

Özel okul emekçileri, yaşanan haksızlıkları ifşa etmek, okullarda yaşanan sorunlara ilişkin haberleşip dayanışabilmek için Patronların Ensesindeyiz platformunu aktif olarak kullanma kararı aldı. Özel okul öğretmenlerine bu örgütlenme ve mücadele sürecinde avukatların da destek vereceği öğrenildi.