Ostim İşçi Derneği'nden açıklama: Ostim bildiğiniz gibi...

Ostim'de 20 işçinin hayatını kaybettiği katliamın 4. yılı dolayısıyla Ostim İşçi Derneği bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Katliamın üzerinden dört yıl geçti, aileler ise hala adalet bekliyor. Ostim' e gelince bildiğiniz gibi. Patronlar hala lüks arabalara biniyor, işçi ise hala dolmuş parasını denkleştiremiyor" denildi.

Ostim’de 3 Şubat 2011 günü yaşanan patlamalar sonucunda 20 işçi hayatını kaybetmişti. Katliamın 4. yılı dolayısıyla bir açıklama yapan Ostim İşçi Derneği, "ostim bildiğiniz gibi" dedi.

Açıklama şu şekilde:

“Türkiye işçi sınıfına selâm!
selâm yaratana!
tohumların tohumuna, serpilip gelişene selâm!
bütün yemişler dallarınızdadır.
beklenen günler, güzel günlerimiz ellerinizdedir,
haklı günler, büyük günler,
gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan,
ekmek, gül ve hürriyet günleri.”

Ostim’de 3 Şubat 2011 günü sabah ve akşam saatlerinde yaşanan patlamalar sonucunda 20 işçi hayatını kaybetti. Katliamın üzerinden dört yıl geçti, aileler ise hala adalet bekliyor. Ostim' e gelince bildiğiniz gibi. Patronlar hala lüks arabalara biniyor, işçi ise hala dolmuş parasını denkleştiremiyor.

Ostim'i bilen bilir, bir olmamışlık yeridir. Çünkü Ostim gerçek bir sanayii değildir, bir sömürü yeridir. Ostim'de usulsüzlükler, haksızlık, adaletsizlik, emek sömürüsü had safhada. Patronların işçileri tehdit ettiği, sigortasız işçi çalıştırdığı, patronların vergi ve sigorta primlerini yatırmamak için bin takla attığı, atölyelerin ise ne insan sağlığına, ne de insan psikolojisine uygun olmadığı bir sanayi bölgesidir Ostim.

Bundan 4 yıl önce namusuyla çalışıp, evine ekmek götürmek isteyen kardeşlerimiz Ostim'de kar uğruna öldürüldü. Ölen işçilerin katillleri ise iktidar ve patronlardır. Ölen işçilerin isminiyse kimse hatırlamıyor. Bizim ölülerimizin adı bile yok, kimse isimlerini yayınlamaz, hatırlamaz sadece bir sayı olarak kalır. Ama biz Ostim işçileri olarak her zaman bu katillerin yüzlerine haykıracağız arkadaşlarımızın isimlerini. Ölen kardeşlerimiz sayı olarak kaldığı sürece, Ostim denen cehennemin ekonomisi işçi kanıyla büyümeye devam edecek . İşçi sınıfı olarak ölülerimize ve davamıza sahip çıkmazsak, bu ne ilk ne de son patlama olacaktır!

Ostim İşçi Derneği