'Ocak ayında 80 milyona zam' mı?

AKP'nin gazetesi Takvim, neredeyse her gün bir zam haberi yapıyor. Gazetenin yaptığı haberler gerçeği yansıtsaydı emekçiler şimdiye kadar 26 bin lira olan milletvekili maaşını bile geçmişti... Gazetenin haberleri bir süredir sosyal medyada alay konusu olurken, bugün sürmanşetten verdikleri haber ise diyecek söz bırakmadı: 80 milyona zam!

Haber Merkezi

Asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu Türkiye'de, bir AKP gazetesi her gün "işçiye zam", "memura zam" haberleri yapmayı başarıyor.

Emekçilerin alım gücünün güç geçtikçe düştüğü, vergi yüküne her ay yenilerinin eklendiği Türkiye'de, AKP'li Takvim gazetesinin zam haberleri "pes" dedirtiyor.

Bugün "80 milyona zam" sürmanşetiyle çıkan gazete, "Memur maaşları 108-417 TL artacak. Emeklinin zammı da en az 74 TL olacak. 2 çocuk sahibi memurun aile yardımı 334 TL’ye yükselecek. SSK ve Bağ-Kur emeklisine 221 TL’ye varan zam gündemde. 65 yaş aylığı 784, evde bakım parası bin 68 TL’ye çıkacak. Asgari ücret, geçen yılki gibi yüzde 8 artarsa bin 516 TL’ye ulaşacak. İşsize en az 762, en yüksek bin 524 TL maaş verilecek. Tüm çalışanlara asgari geçim indirimi olarak en az 143, en çok 244 TL ödenecek" dedi.

Gazete hızını alamayarak, "Ocak, sadece emekliler için değil, herkes için zam ayı olacak. Çalışan çalışmayan herkesin geliri artacak" ifadelerini kullandı.