Nestle grevi 5'inci gününde: Grev coşkusu ve dayanışma sürüyor...

Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Nestle fabrikasında 900 işçinin başlattığı grev bugün 5'inci gününde... Diğer fabrikalardaki işçilerin ve çeşitli sendikalarla ile kitle örgütlerinin destek verdiği grev devam ediyor. Anlaşma sağlanamazsa Nestle Su ve Erikli Su işçileri de greve başlayacak.

soL-Bursa

Bursa'nın Karacabey ilçesindeki Nestle Fabrikasında Tekgıda İş Sendikası'na üye 900 işçinin 21 Haziran sabahı başlattığı grev devam ediyor. Grevin başladığı günden bu yana işçiler ile patronlar arasında üç görüşme gerçekleştirildi, ancak bu görüşmelerde anlaşma sağlanamadı. 

Çikolata, kahve ve süt üretiminin yapıldığı fabrikada işçilerin yarıdan fazlası asgari ücret düzeyinde ücret alıyor, işçiler ücretlerine seyyanen 600 lira zam yapılmasının yanı sıra, tüm işçilerin kadrolu şekilde ve güvenceli çalışmasını, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin eziyete dönüşmeyecek şekilde alınmasını talep ediyor. 

NİLÜFER KENT KONSEYİ DE DESTEK VERDİ

Grevdeki işçilere destek ziyaretleri de artarak devam ediyor. Aralarında Nilüfer Kent Konseyi'nin yanı sıra bazı sendika ve kitle örgütü temsilcilerinin de olduğu çeşitli kişi ve kurumlar, dün işçileri ziyaret etti. Trakya Birlik, Unilever Besan ve TAMEK işçilerinin desteğinin de kendilerine moral verdiğini söyleyen Nestle işçileri, kendi içlerinde birliği sağladıklarını, ailelerinin de kendileriyle birlikte mücadele ettiğini, haklarını alana dek fabrikanın önünden ayrılmayacaklarını söyledi.