Mevsimlik tarım işçilerini taşıyan kamyonet devrildi: İki işçi hayatını kaybetti

Tokat'ın Erbaa ilçesinde mevsimlik fındık işçilerini taşıyan kamyonetin devrilmesi sonucu iki işçi hayatını kaybetti.

Tokat Erba’da mevsimlik fındık işçilerini taşıyan aracın devrilmesi sonucu iki kişi yaşamını yitirdi, dört kişi yaralandı.

Mevsimlik tarım işçilerinin hayatlarını kaybettikleri iş cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. Dün akşam saatlerinde Doğanyurt köyü yakınlarında Yaylalı köyünden Erbaa’ya giden mevsimlik fındık işçilerini taşıyan pikap, bariyerlere çarparak yolun dışına çıkarak devrildi. Araçta bulunan Naime ve Murat Temiz yaşamını yitirirken, sürücü ile araçta bulunan Fidase Ulusoy, Zafer Ulusoy ve Muzaffer Ulusoy ise yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Erbaa Devlet Hastanesine kaldırıldı.

18 Ağustos’ta Sakarya’nın Hendek ilçesinde yine fındık işçilerini taşıyan traktörün devrilmesi sonucu 7 işçi yaşamını yitirmiş, 9 işçi de yaralanmıştı.

YEDİ AYDA 200'E YAKIN TARIM İŞÇİSİ HAYATINI KAYBETTİ

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin verilerine göre, 2017’nin ilk 7 ayında en az 190 tarım işçisi yaşamını yitirdi. Meclis, 2016 yılında da en az 389 tarım işçisinin yaşamını yitirdiğini açıklamıştı. İSİG verilerine göre, 2017 yılının ilk yedi ayında tüm sektörlerde en az bin 95 işçi iş cinayetleri sonucu yaşamını yitirdi.