Metalde grev bugün başlıyor!

Birleşik Metal-İş Sendikası, 20 Ocak Cuma sabahı GE Grid Solution, ABB, Schneider Enerji ve Schneider Elektrik iş yerlerinde greve başlanacağını duyurdu.

Haber Merkezi

Birleşik Metal İş Sendikası, 20 Ocak Cuma sabahı metal iş kolundaki çeşitli iş yerlerinde başlayacak grevleri kamuoyuna ilan etti. 

Sendikadan yapılan açıklama şöyle: 

"Birleşik Metal-İş Sendikası ile Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası  (EMİS) arasında 2200 işçiyi kapsayan 7 Eylül 2016’dan bugüne devem eden grup toplu iş sözleşmesinde anlaşma sağlanamaması üzerine, Sendikamız 26 Aralık 2016 tarihinde grev kararı almış ve 20 Ocak 2017 tarihinde grev uygulamasının başlayacağını ilan etmişti.

EMİS işverenleri ile grev kararının ardından bir dizi görüşme yapılmış, ancak üyelerimizi tatmin edecek bir noktaya ulaşılamamıştır. En son, bugün (19 Ocak) devam eden müzakerelerden de bir sonuç alınamamıştır.

Sendikamız ve üyelerimiz, dün ve bugün EMİS ile yapılan görüşmelerin sonucunda verilen ücret zammı tekliflerini aralarında değerlendirmiş ve verilen zammın üyelerimizin ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olması nedeniyle grevin uygulanması yönünde karar verilmiştir.

Sendikamız, GE Grid Solution, ABB, Schneider Enerji, Schneider Elektrik iş yerlerinde yarın sabah (20 Ocak) saat 10.00’da greve başlayacaktır."