Metal işçisi yaşam mücadelesini kaybetti

İzmir'de ki Ede Demir Çelik fabrikasında 8 ay önce meydana gelen olayda ağır yalanan Tacettin Karataş, yoğun bakımdaki yaşam mücadelesini kaybetti.

Haber Merkezi

İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan Ede Demir Çelik fabrikasında, toz toplama operatörü olarak yedi yıldır çalışan Ede işçisi Tacettin Karataş, başına çarpan demir borudan dolayı yaklaşık 8 aydır Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde yatıyordu. Karataş, 3 Mart Salı günü yaşamını yitirdi.

İşyerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği olmadığını belirten Karataş’ın iş arkadaşlarının verdiği bilgilere göre kazanın sebebi boru taşıyan vince gereğinden fazla demir boru yüklenilmesi. Taşıma esnasında, boruları çevreleyen zincir, fazla yüke dayanamayarak kopuyor ve borulardan biri Karataş’ın kafasına çarpıyor. Kazanın görgü tanıklarının, aileye verdiği bilgiye göre Tacettin’in kafasında baret yokmuş.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Encümeni ise 4 Kasım’da verdiği kararla, yapılan uyarılara ve verilen sürelere rağmen ruhsatlandırma işlemini eksik belgeler nedeniyle sonuçlandıramayan Ede Demir Çelik’in üretimini durdurdu. Basına yansıyan bilgilere göre Encümenin bu kararını vermesine sebep olan nedenler arasında, makine yerleşim planının, güncel motor beyanı kapasite raporunun, sorumlu müdüre ilişkin beyanın, iş güvenliği uzmanı ile işyeri hekimi sözleşmelerinin tamamlamaması bulunuyor.

Adı daha önceden rüşvet davalarına karışan ve çarptırıldığı tazminatları ödemediği iddia edilen patronun cenaze törenine katılmadığı aileyle iletişime geçmediği belirtiliyor