Metal işçileri Ankara'daydı

Bakanlar Kurulu'nun metal işçilerinin grevini "milli güvenliği" bahane ederek ertelemesini protesto etmek amacıyla işçiler bugün Ankara'daydı.

soL Haber Merkezi

Bakanlar Kurulu'nun metal işkolundaki büyük grevi "milli güvenliği tehdit" bahanesiyle apar topar ertelemesini protesto etmek amacıyla metal işçileri bugün Ankara'ya geldi. İşçilerin ilk durağı G20 üyesi ülkelerin sendika temsilcilerinin bir araya geldiği Rixos Otel'di. Sendika temsilcilerinin L20 toplantısına katılan Ali Babacan'ı protesto eden işçi temsilcileri saat 11.30'da Ankara Milli Kütüphane'nin arkasında buluşarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüşe KESK şubeler platformu ve aralarında Komünist Parti'nin de bulunduğu siyasi parti ve oluşumlar destek verdi.

Bakanlık önünde bir konuşma yapan Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu insanca yaşam için mücadele etmenin yasaklandığını belirtti. Kimsenin bu ülkenin hukuk sisteminden adalet beklemediğini aktaran Serdaroğlu, işçilerin düşmanlarının kim olduğunu bildiğini ve bu düşmanların peşini bırakmayacaklarını söyledi. Serdaroğlu'nun ardından metal işçilerinin direnişine destek vermek amacıyla Yunanistan'dan gelen PAME (Tüm İşçilerin Mücadele Cephesi) temsilcisi Nikos Teodarakis söz aldı. Bu noktadan sonra işçilerin yalnızca zor yoluyla durdurulabileceğini söyleyen ve hükümetin de bunu denediğini belirten Teodarakis, Yunanistan'ın ve dünyanın tüm ilerici sendika ve işçilerinin Türkiye'deki metal işçisinin haklı mücadelesini desteklediğini ifade etti.

Bakanlığın önünde yapılan konuşmalardan sonra Danıştay binasının önünde saat 14.00'da tekrar toplanan işçiler açtıkları itiraz davasının hangi aşamada olduğunu sorguladılar.