Metal Dosyası | CMS işçileri: Bir tiyatro kurmuş oynuyorlar, bu oyunda işçilerin rolü yok!

soL'un açtığı Metal Dosyası'nda sözü bugün CMS ve Sarkuysan işçilerine veriyoruz... İzmir'de üç ayrı yerde kurulu CMS jant fabrikası işçileri, patronlar ile sarı sendikanın bir tiyatro kurup oynadıklarını, bu oyunda işçilerin rolünün olmadığını söylüyorlar. Bakır sektöründeki Sarkuysan işçileri de mücadelede kararlı ve "Sermayenin bizi açlıkla terbiye etmesine izin…

soL Haber'in 2018'in ilk günü açtığı Metal Dosyası'nda bugün söz İzmir'deki CMS jant fabrikası ve Darıca'daki Sarkuysan fabrikası işçilerinde... 

İzmir’de üç ayrı yerde kurulu CMS Jant fabrikasında çalışan üç işçi ile sözleşme sürecini, Türk Metal’i ve fabrikadaki şartları konuştuk.

Merhaba. Öncelikle yüzde 3,2 zam ve 3 yıllık sözleşme dayatmasının üzerine sözleşme tıkandı ve taraflar kendi kırmızı çizgilerini belirleyerek masadan kalktı. Bu durumun fabrikada yarattığı hava nedir?

A: Bireysel olarak çoğunluk bundan rahatsız ancak herkes şunu da biliyor ki; her iki taraf da pazarlığı yukarıdan açıp, bir süre çekişiyor gibi görünüyor, sonra işçinin zararına, sendika ve işverenin yararına bir noktada buluşuyor. Yani şöyle TM yüzde 38 ile pazarlığı açtı, işçilere en az yüzde 20-25 bandı dedi ama herkes biliyor ki yüzde 10 civarında mesele bağlanacak. Tabii bu ya da bunun altında bir sonuç her şeye rağmen beklenmedik tepkiler yaratabilir ama buna benzer bir sonuç bizleri şaşırtmayacak. En azından kendi çalıştığımız fabrikada.

Peki talepleriniz karşılanmadığı durumda ne yapacaksınız?

B: Şu an sendikanın aldığı ama uygulamadığı, hatta uygulanmasını bizzat engellediği eylem kararları var. Fazla mesailere kalınmaması, mesai başlangıcı öncesi fabrika içinde kısa bir yürüyüş, sonrasında beş dakikalık basın açıklaması gibi. Bu arada yürüyüş ve basın açıklaması mesai saatlerini etkilemeyecek saatlerde yapılıyor.

C: Aslında bu eylemlere samimi olarak katılan ve mücadele etmek isteyen işçiler de yok değil. Ama doğal olarak sendikaya güven yok. Bakın bir karar alınmış mesai kalınmayacak diye. Amirler ve müdürler aba altında sopa gösteriyorlar. “Mesaiye kalın. Bu iş bittiğinde ihtiyacınız olacak, mesaiye kalmak isteyeceksiniz, işiniz çıkacak, izin isteyeceksiniz, o zaman bu yaptıklarınız hatırlanacak” diyorlar. Bunu duyan arkadaşlarımız sendika temsilcilerine gidip akıl danışıyorlar ve aldıkları cevap; “Benden duymuş olmayın ama siz mesainize kalın” oluyor. Bir arkadaşımız madem öyle kalmıyorum diyor ve bunu sadece sendika temsilcisine söylüyor. Ama arkasından insan kaynakları sorumlusu bu arkadaşı arayıp “sen bunları söylemişsin doğru mu?” diyor.

A: Yani bir tiyatro kurulmuş oynuyorlar. Ama bu oyunun içinde işçilerin hiç rolü yok. Örneğin bu yıl en az iki yangın çıktı. İş cinayetine kurban giden var. Yaralananları saymıyorum. İnsanca yaşayacak bir ücretten, insana yakışmayacak çalışma koşullarından, aşırı mesaiden, taşerondan bahseden yok. Bir taşeron firması insanları işe alıp CMS’ye gönderiyor. Burada o arkadaşı kadrolu işçilerden daha zor ve ağır şartlarda çalıştırıyorlar. Ay sonu kadrolu işçinin kazandığının neredeyse yarısını kazanıyor, kimse bundan bahsetmiyor. Yıllardır işçiden kesilmemesi gereken vergileri kestiler, dava açıldı. Kazanıldı ama tazminatlar ödenmiyor. Sırf bu yüzden bakan ile konuşulup serbest bölge çalışanlarının vergi kesintilerine el koyabilmek için yasalar çıkartılıyor, bunu konuşan yok. Bütün meseleyi ücrete sıkıştırdılar. yönetim topu MESS’e, MESS topu sendikaya atıp çeviriyorlar. Şartlar bunlarken ha yüzde 10 almışsın ha yüzde 20. Derdimiz aradaki birkaç yüz liradan daha büyük aslında.

Teşekkür ederiz...

SARKUYSAN İŞÇİLERİ: SERMAYENİN BİZİ AÇLIKLA TERBİYE ETMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ

Türkiye’de bakır sektörünün en büyük sermaye gruplarından biri Sarkuysan...

Üretim Darıca’da kurulu fabrikada yapılıyor. Fabrikada uzun yıllardır Birleşik Metal-İş Sendikası örgütlü.

Sözleşme sürecini fabrikada uzun yıllardır çalışan bir işçi ile konuştuk:

Sözleşme süreci nasıl gidiyor? Sarkuysan işçilerinin beklentileri neler? Bu beklentilerin karşılanacağını düşünüyor musunuz?

Şu an sözleşme arabulucu sürecinde ve hem biz hem MESS bu süreçten bir şey çıkmayacağının bilincindeyiz. Buradaki amaç patronlara daha fazla zaman kazandırmak, işin arabulucuya kadar gelmesi ile süre uzadıkça işçilerin direncinin düşeceğini umuyorlar.

Bizimle resmen dalga geçtiler, yüzde 3,2 gibi bir rakam teklif ettiler. Ülkemizde açlık sınırı 1.600 TL, yoksulluk sınırı 5.000 TL civarında iken metal işçisinin ortalama maaşı 2.145 TL’dir.

Bu zam ile elektrik zammını bile karşılayamayız.

Sendika merkezinin aldığı kararla 11 Aralık’tan itibaren fazla mesailere kalmıyor, çalışma sırasında taleplerimizi içeren kokartlar takıyor, vardiya giriş saatlerinde servislerden inip toplu yürüyüşler yapıyoruz. Bu eylemler bizi birbirimize daha çok bağlıyor.

Eylemlerin engellenmesi durumunda Sarkuysan işçilerinin tavrı ne olacak?

MESS’in görüşmelerde dayattığı 3 yıllık sözleşme bizim kırmızı çizgimiz. Eğer grev yasaklanırsa veya OHAL yasaları üzerimizde uygulanmaya çalışılırsa, bu engellemeleri kabullenmeyeceğiz. Eylemlerimizin yasaklanması durumunda fiili eylemler başlatmaktan çekinmeyeceğiz. Patronların bizi baskıyla terbiye etmesine izin vermeyeceğimizi her yerde göstereceğiz.

Çalışma koşullarınız nasıl? Ne tür zorluklar yaşıyorsunuz?

Sarkuysan ülkemizde bakır sektöründe en büyük sermayeye sahip firmaların başında geliyor. Üretilen bakırı ihraç ediyor. Ağır işimiz var. Hem döküm, hem işleme yapıyoruz. Genellikle yüksek ısılarda çalışıyoruz. Fazla çalışma ise rutin hal almış durumda. Bunlara bağlı sağlık problemleri yaşıyoruz.

Son olarak bu gazetenin ulaşacağı emekçilere bir sözünüz olur mu?

İşçi arkadaşlarımıza çağrımızdır. MESS üyesi patronların çıkarları ortak ise biz işçilerin de çıkarı ortaktır. MESS’e bağlı fabrikalarda birlikte hareket etmek zorundayız. Hak gaspları var. Borçlanma had safhada. Biz bu sözleşme sürecinin sonuçlarının sadece metal fabrikalarında bırakmayıp diğer fabrikalara da taşınacak mücadele yaratacağını düşünüyoruz. Şimdi kol kola girme zamanı.