Metal direnişi tüm hızıyla sürüyor

Metal işçilerinin direnişi tüm hızıyla sürüyor. Fabrika içinde ve dışında işçilerin direnişleri sürüyor.

Haber Merkezi

Renault'ta başlayan ve birçok fabrikaya sıçrayan direniş sürüyor. Metal İşçisi Direnişte'nin verdiği bilgilere göre direnişten son gelişmeler şöyle:

FORD

Ford Otosan'da işçi kurulu ile fabrika yönetimi arasında görüşme sona erdi. Ford yönetimi işçilere, Tofaş'ın aldığı hakları teklif etti. Fakat işçiler bu teklifi oy birliği ile reddetti. Gün içerisinde tekrar görüşme yapılacak. 

TÜRK TRAKTÖR

Türk Traktör'de yapılan görüşmeden sonuç çıkmadı. Patronun "işbaşı" çağrılarına işçiler boyun eğmedi. Sabah işçi servislerinde sadece beyaz yakalılar vardı. İşçiler fabrika içinde direnişe devam ediyor.

MERCEDES

AKSARAY MERCEDES'te TÜRK METAL SIFIRLANIYOR
Bugün 8/16 vardiyasında yemekhanede başlayan eylemler vardiya giriş çıkışlarında ve diğer vardiyada devam etti. İşçiler şu kararları aldı:
1) Türk Metal'de istifalar pazartesi günü tamamlanacak
2) Her bölümden işçiler temsilcilerini belirleyecek. Komite kurulacak.
3) Yönetime iletilen talepler;
- Kimse işten atılmayacak
- Türk Metal gidecek
- Ücretlere iyileştirme yapılacak.

RENAULT

Reno işçileri üretim şeflerinin ve genel müdürün direnişi kırma mesajlarına boyun eğmedi. Direniş sürüyor.

Diniz Johnson Controls'da Reno'da üretimin durduğu gün üretim durmuştu. Dün gece vardiyasında üretim başlayacaktı. İşçiler fabrikaya geldi ama Reno'da üretim başlamadığı için gece vardiyası çalışma yapamadı. İşçiler gece boyu oturdu. Sabah üretim yapılmayacağı açıklandı. Ayrıca DJC işçileri Ototrim ile yapılan anlaşmanın aynısını talep ediyor.