Medlog Lojistik'te işçi kıyımı: Sendikaya üye olan 116 işçiyi attılar!

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası’nın örgütlendiği MSC/Medlog firmasında 116 işçi sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atıldı.

Haber Merkezi

DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikası’nın örgütlendiği  MSC/Medlog firmasında 116 işçi sendikaya üye oldukları gerekçesiyle işten atıldı.

Konteynır taşımacılığı alanında dünyanın ikinci büyük konteyner operatörü olarak hizmet veren MSC’nin Türkiye’de konteyner taşımacılığını da İstanbul, Gebze/Kocaeli, Gemlik/Bursa, Mersin, İskenderun, İzmir ve Samsun’da faaliyet gösteren Medlog Lojistik A.Ş. sürdürüyor.

Medlog firması bünyesinde 600 işçi çalışıyor.

İşten çıkarmalara ilişkin Nakliyat-İş Sendikası’ndan yapılan açıklama şu şekilde:

"Sendikamızın örgütlenmesinden haberdar olan işverenler işçi-sendika düşmanlığı yaparak saldırıya geçmişlerdir. Çalışmak için işyerine giden bütün çalışanlar iş başı yaptırılmayarak bekletilerek kanunsuz bir şekilde lokavt yapılmıştır.

Şu ana kadar İstanbul/Esenyurt’dan 25, Gebze’den 16, İzmir’den 26, Mersin’den 26, İskenderun’dan 3 ve Bursa/Gemlik’den 20 üyemiz asılsız gerekçeler bahane edilerek sendikaya üye oldukları için işten atılmıştır. Toplamda 116 üyemiz işten atılmıştır. İşten atılan bütün üyelerimizin bulundukları illerde direniş başlatılmıştır.

İşverenin işçi-sendika düşmanlığı sonucunda yapmış olduğu kanunsuz lokavt kabul edilemez. Bu aynı zamanda yasalara aykırıdır ve suçtur. İşverenin bu hak-hukuk tanımaz tavrını bulunduğumuz her ilde protesto ederek teşhir edeceğiz.

Dün İstanbul’da, bugün Gebze’de yarın da Mersin ve Gemlik’de basın açıklamaları yaparak eylemlerimize devam edeceğiz. Ta ki atılan bütün üyelerimiz işe geri alınıncaya ve sendikalı toplu iş sözleşmeli işe başlayıncaya kadar.

Sendikaya üye olmak anayasal bir haktır. MSC/Medlog Lojistik işverenini, uluslararası ve ulusal sözleşmelerle anayasa ve yasalarla güvence altına alınan örgütlenme, sendikaya üye olma hakkına saygı göstermeye çağırıyoruz."