Medlog Lojistik işçileri direnişin 78. gününü geride bıraktı

78 günden beri MSC/Medlog Lojistik işçilerinin direnişi, OHAL’e rağmen tüm kararlığıyla İstanbul, İzmir, Mersin, Gebze, Gemlik ve Samsun’da devam ediyor.

MSC/Medlog işçileri bir yandan iş yerlerinin önünde direnirken, diğer taraftan işverenlerin haksız ve hukuksuz bir şekilde sendika üyesi işçileri işten atmalarına yönelik açılan davaların duruşmaları sürüyor. 

Nakliyat-İş Sendikası işçilerinin Bakırköy Adliyesinde açtıkları davanın ilk duruşması bugün yapıldı. Sabah duruşmadan önce Bakırköy Adliyesi önünde toplanan işçiler, bir kez daha MSC/Medlog patronlarının anayasa tanımaz tutumunu protesto ettiler.

Duruşmadan önce Nakliyat-İş Örgütlenme Daire Başkanı Erdal Kopal yaptığı basın açıklamasında, gelinen süreci özetleyerek işçilerin ekmeklerine, sendikalarına ve anayasal haklarına sahip çıkmak için 78 gündür direndiklerini, bu direnişlerini mahkemelerde davalarına sonuna kadar sahip çıkarak devam ettireceklerini belirti. Kopal ayrıca davalara bakan hakimlere de çağrıda bulunarak, “Anayasal haklarını kullanarak sendikaya üye olan işçileri işten atan işverenlerin bu pervasızca ve keyfi  saldırılarına karşı adalet istiyoruz, hukukun uygulanmasını istiyoruz. Bütün baskılara OHAL’e rağmen kararlılıkla mücadelemizi başarıya ulaştırıncaya kadar direnişimiz devam edecek" dedi. 

POLİS DURUŞMA SALONUNUN ÖNÜNE BARİKAT KURDU!

Açıklamanın ardından duruşma salonuna gidildi. Ancak polisin, sendika üyelerinin duruşma salonuna girmesini engellemek için duruşma salonunun önüne barikat kurduğu gözlendi. Bir iş mahkemesinin duruşmasında ilk kez yaşanan bu duruma tepki gösteren işçiler, polis barikatının kaldırılması için direndiler. Avukatların da müdahalesiyle polis barikatı kaldırdı ve işçiler salona girdi. Yapılan bu ilk duruşmadan sonra direnen işçiler, alanlara döndüler.