Medlog Lojistik işçileri 53 gündür direniyor...

DİSK'e bağlı Nakliyat-İş'te örgütlendikleri gerekçesiyle patronlar tarafından işten çıkartılan MSC/Medlog Lojistik işçilerinin direnişi 53. gününde... DİSK Genel Başkanı Kani Beko, bugün işçileri ziyaret ederek, "İşçi arkadaşlarımızın talepleri bellidir. Sendikamıza üye olan işçi arkadaşlarımız insanca yaşanacak bir ücret, insanca çalışacakları bir toplu sözleşme istemektedir…

Haber Merkezi

DİSK'e bağlı Nakliyat-İş'te örgütlendikleri gerekçesiyle patronlar tarafından işten çıkartılan MSC/Medlog Lojistik işçilerinin direnişi 53. gününde... DİSK Genel Başkanı Kani Beko, bugün işçileri ziyaret ederek, "İşçi arkadaşlarımızın talepleri bellidir. Sendikamıza üye olan işçi arkadaşlarımız insanca yaşanacak bir ücret, insanca çalışacakları bir toplu sözleşme istemektedir" dedi. 

Kani Beko şunları söyledi: 

"1 Eylül'den beri onurlu mücadelelerini sürdüren Nakliyat İş sendikamızın üyesi işçi kardeşlerimi DİSK adına selamlıyorum. Buradaki işçi kardeşlerim Anayasal bir haklarını kullandıkları için işten atıldılar. İşveren burada işçileri işten çıkararak sosyal bir cinayet işlemektedir. Anayasal haklarını kullandı diye, yüzlerce çocuğun ekmeğine, sütüne, aşına el uzatmaktadır. Suç işleyen işveren, sosyal cinayet işleyen işveren, Anayasa'yı çiğneyen işveren. Ancak OHAL gerekçesiyle haklı mücadelesi engellenmeye çalışılan benim işçi kardeşlerim. Baskılarınız, olağanüstü hal bahaneniz DİSK'li işçiye sökmez. Örgütlü işçiyi hiçbir kuvvet yenemez!

İşverene bir kez daha çağrıda bulunmak istiyorum. İşçilerin Anayasal haklarına saygı gösterin ve işten attığınız işçileri geri alın. Burada üretim yeniden başlasın ve mahkemeleri beklemeden iş barışı sağlansın. Ancak siz işçilerin haklarını yok sayarsanız bu onurlu arkadaşlarımız da direnmeye devam edecektir. Biliniz ki MSC/MEDLOG işçileri bu direnişinde asla yalnız kalmayacaktır. Sizler işçi sınıfının onurusunuz, DİSK'in onurusunuz. Bu ülkeye eşitlik gelecekse, adalet gelecekse, demokrasi gelecekse inanıyorum ki direnen işçilerle gelecektir."