Maltepe'de işçiler ve DİSK Genel Sekreteri gözaltında

Dev Sağlık İş üyesi işçilerin eylemine saldıran polis işçileri ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu'nu gözaltına aldı.

Haber Merkezi

Dev Sağlık İş üyesi Maltepe Üniversitesi Hastanesi işçileri direnişlerinin 80’inci gününde yönetim binasında eylemdeydi. Rektörün gelerek işçilerin işe alınmasına ilişkin açıklama yapması talebiyle 20 kadın işçi ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu binanın çatısına çıkarken diğer direnişçiler de bina girişinde kol kola girerek etten kemikten duvar ördü

Devrimci Sağlık İş’e üye oldukları için işten atılan ve 80 gündür hastane önünde direnen Özel Maltepe Üniversitesi Hastanesi işçileri bugün sendikanın genel Başkanı ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu’nun da bulunduğu bir grupla hastane binasında eylem yaptı.

İşçiler hastane yönetimine ait “Beyaz Köşk”ü içinde ve çatısında eylem yaptı. 20 kadın işçi binanın çatısına çıkarak “Atılan işçiler geri alınsın” pankartı açtı. Diğer işçiler ise binanın girişinde kol kola girerek etten duvar ördü.

Maltepe halkı ve hasta yakınları yaklaşık 2 saat süren eylemine alkışlar ve sloganlarla destek verdi. Polis eyleme saldırarak işçileri gözaltına aldı. Saldırıya tepki gösterenleri de tehditler savurarak hastaneden uzaklaştırmaya çalıştı. Polis saldırısı sırasında işçilerden birinin omzu çıkarken çok sayıda işçi de darp edildi. Gözaltına alınalar arasında sendikanın genel Başkanı ve DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu ve eyleme destek vererek “işçileri değil hırsızları gözaltına alın” diyen polise tepki gösteren bir yurttaş da bulunuyor.