Madencilerin yer altında eylemi sürüyor: 30 işçi ocakta

Zonguldak Ereğli'nin Kandilli Beldesi'ndeki özel maden ocağında çalışan madencilerin dün sabahtan bu yana yer altında yaptıkları eylemde 500 maden işçisinden yaklaşık 470'i, yanlarına gelen işletme yöneticileriyle yaptıkları görüşme sonunda ocaktan çıktı. 30 işçinin eylemi ise devam ediyor.

DHA

Maden sahibinin, maden ocağını kapatacağını, ocakta daha fazla kalmaları durumunda tazminat haklarından faydalanamayabileceklerini belirtmesi üzerine işçiler eylemi bitirdi. Ocak ayı sonuna kadar iş yeri ile ilişikleri kesilecek olan işçiler, ocaktan çıkarken büyük üzüntü yaşadı.

GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, "İşçilerimiz adına, bölgemiz adına üzülüyoruz. Bu kadar kömür yer altında yatarken insanlarımızın istihdamdan yoksun bırakılmasına üzülüyoruz. Sözün bittiği yerdeyiz, yapacak bir şey yok. İşçilere işveren buranın kapatılacağını duyurdu. İşçilerimiz de hem sağlık sorunları hem umutsuzluğa kapıldıkları için ocaktan çıkmak zorunda kaldılar. Maden ocağında ise 30 kadar kişinin kaldığını biliyoruz. O arkadaşlarımız eylemlerine devam edecekler" dedi.