Krizin faturasını emekçilere ödetiyorlar: Sanovel'de tıbbi mümessillerin işine son verildi

2007 yılında TMSF'den Sağra'yı satın alarak Tadelle ve Sarelle gibi markaların da sahibi olan Toksöz Grup'un, 1983'ten beri üretimde olan Sanovel ilaç firmasından 100 ile 150 arasında tıbbi mümessilin işine son verdiği öğrenildi. İstihdam fazlalığı gerekçesiyle tıbbi tanıtım ve satış sorumlusuna tebliğ gönderen Sanovel ilaç firması yönetimi, çalışanların iş akitlerini tek…

Ahmet Çınar

1972'de Erol Toksöz'ün Ankara'da ilk eczanesini açmasıyla ticari yaşamına başlayan, daha sonra Sanovel ilaç, Sanset Gıda, Zeema Enerji, Vinero Bağcılık ve Pernigotti Çikolata şirketleriyle yoluna devam eden Toksöz Grup, istihdam fazlalığı gerekçesiyle 100 ile 150 arasında tıbbi mümessilin işine son verdi. 

Bünyesindeki tıbbi tanıtım ve satış sorumlularına tebliğ gönderen Sanovel ilaç şirketi, İş Kanunu'nun 17 ve 18'inci maddeleri uyarında sayıları 100 ile 150 arasında değişen tıbbi tanıtım ve satış sorumlusunu işten çıkardı. 

Şirket tıbbi tanıtım ve satış sorumlularına şu tebliği gönderdi: 

TMSF'DEN SAĞRA'YI, İTALYA'DAN PERNIGOTTI'Yİ SATIN ALMIŞLARDI

1972'de ilk eczane, 1975'te Galenos ecza deposunun kuruluşuyla büyümeye başlayan Toksöz Grup, 1980'den sonra Adilna ilaç şirketini satın aldı, 1983'te de Sanovel firmasını kurarak ilaç imalatına başladı. 2007'de gıda sektörüne katılan Toksöz Grup TMSF'den Sağra'yı satın alarak Tadelle, Sarelle gibi markaların sahibi oldu. Büyümesini sürdüren Toksöz Grup 2010'da enerji sektörüne de el atarak Zeema Enerji'yi kurdu. 2010'da Batoflora tarım şirketini, 2011'de Vinero bağcılık, zeytincilik, meyvecilik şirketini kuran Toksöz Grup aynı yıl L'era Fresca markasıyla dondurma üretimine başladı. 2013'te İtalya'nın bir buçuk asırlık markası olan Pernigotti çikolata ve dondurma markasını satın alan Toksöz Grup, yine aynı yıl İspanya'nın doğal meyve suyu markası Zumos Palma'yı satın aldı. 2014'te bebek beslenmesi ve anne sağlığına yönelik ürünler geliştiren Montero kuruldu, Evolvia Nutri PRO markasıyla tüketiciyle buluştu. 2017'de Arven İlaç’ın Kırklareli’de yer alan biyoteknoloji ve solunum ürünleri üretimlerine yönelik yeni üretim tesisi ve Sanset Gıda’nın Kırklareli’de yer alan yeni çikolata ve dondurma fabrikası faaliyet göstermeye başladı.

Toksöz Grup 2018 yılında sayıları 100 ile 150 arasında değişen tıbbi tanıtım ve satış sorumusunun "kriz" gerekçesiyle işten çıkardı.