Kozmetikler bir bir dökülüyor: Bir Watsons işçisi anlattı

İstanbul’da bir Watsons şubesinde çalışan bir satış elemanı mağazada yaşanan mobbing, baskı, angarya ve hak gasplarını Patronların Ensesindeyiz Ağı'yla paylaştı...

Patronların Ensesindeyiz

Türkiye'de 75'ten fazla şehirde 300'ün üzerinde mağazası bulunan kozmetik ve kişisel bakım ürünleri mağazalar zinciri Watsons'da çalışan bir emekçi maruz kaldığı mobbinge karşı sesini duyurmak için harekete geçti.

Watsons’ta iki ay kadar çalıştığını anlatan üniversite öğrencisi kendisini istifaya götüren süreci "İstifa sebebim sadece son iş günümde yaşadıklarımdan kaynaklanmıyor. Ancak taşıdığım, dokunduğum kozmetik ürünlerden dolayı enfeksiyon kapan parmağımın acımasına rağmen, mağaza müdürünün bana zorla koli taşıtması bardağı taşıran son damla oldu" diyerek anlatıyor ve şöyle diyor: "Tek elimle tehlikeli olmasına rağmen bana merdivenlerden sevkiyat taşıttırdı. İş çıkış saatim geldiğinde de bana 10 dakika geç çıkmak zorunda olduğumu, çünkü 10 dakika geç geldiğimi söyledi. Ancak sabah 9’da başlayan mesaime 8.50’de gelmiştim ve giyinme süremi iş çıkış saatime eklemeye çalıştı. Benim ise geç kalma lüksüm yoktu çünkü okula gidip mezuniyet projemi yetiştirmem gerekiyordu. Ben ısrar ettikçe sesini yükseltti ve ben de istifa etmek istediğimi söyledim. Bunun üzerine müdür beni insan kaynaklarına beni şikayet edeceğini söyledi. İş arkadaşlarımla vedalaşmama bile izin verilmedi."

'TUVALET İZNİ BİLE SORUN OLUYORDU'

Çalıştığı iki ay süresinde çeşitli mobbing uygulamalarına maruz kaldığını ifade eden Watsons emekçisi, "Şeker hastası olmama rağmen molalarımı çok uzun saatler çalıştıktan sonra kullanmama izin verildi. AVM içinde çalıştığımdan tuvalet için izin istemem bile sorun oluyordu. Bir gün regl dönemimde kasada duruyordum ve tuvalete gitmem gerekti. Kasaya arkadaşımın geçmesi için rica ettim ve izin almaya gittim. Fakat sıradaki müşteri bana kasayı bir dakikalığına boş bıraktığım için bağırmaya başladı. Müşteriye durumumu anlatmaya çalışırken mağaza müdürü gelip susmam için ağzımı kapattı. Özel ihtiyaçlarımı müşteriye belli etmemem gerektiğini, müşterinin her zaman haklı olduğunu ve bu olanları sosyal medyada paylaşırsam beni kovacağını söyledi. Ayrıca mağaza müdürü sürekli yanıma gelip makyaj yapmam ve boynumdaki kılları aldırmam gerektiğini, aksi halde müşterinin ürünlerimizi almayacağını söylüyordu. Hatta erkek arkadaşımın benimle nasıl hâlâ birlikte olduğunu anlamadığını bile söyledi" dedi. 

'İŞE ERKEN DE GELSEK, NORMAL GİRİŞ SAATİNE İMZA ATIYORUZ'

Mağazada çalışan tüm emekçilerin benzer mobbing uygulamalarına ve baskılara maruz kaldığını vurgulayan Watsons emekçisi sözlerini şöyle sürdürdü: "Başımızda sürekli bize bağıran ve hakaretler yağdıran bir müdür var. Haberleştiğimiz WhatsApp gurubunda sürekli işimizi iyi yapmadığımızı belirtip bizi istediği zaman işten çıkarabileceğini söylüyor, tutanak tutup maaşlarımızda kesinti yapmakla tehdit ediyor. Mesai ve mola saatlerimiz çok belirsiz. Örneğin sabah 7.00’de işe gelen arkadaşlarım sırf müdürler içeride toplantı yaptıkları için molaya akşamüstü 16.00’da çıkabiliyor. Pek çok defa ek işler yüzünden 9.00 yerine 7.00’de işe geldiğimiz oldu ya da çıkmamız gereken saatten bir saat geç çıktık. Elbette bu ek mesailer bizim maaşlarımıza yansımıyor. Hatta imza attığımız giriş-çıkış saatlerini gösteren tabloda, hep normal mesai saatleri yazıyor. Biz erken gelsek de geç çıksak da, o tabloda normal saatlerin karşısına imza atmak zorundayız. Çoğu arkadaşım maddi sıkıntılar içinde olduğu için buna ses çıkaramıyor. En kötüsü de engelli bir personele sürekli ağır koliler taşıtılması. Normalde engelliler çok geç saate kadar çalışamıyorlar ancak bulunduğum işyerindeki engelli arkadaşımın akşam geç saatlere kadar çalıştığını hatırlıyorum. Bir de stajyer olarak gelen meslek liseliler var. Genellikle staj saatleri dışında işe çağırılıp çalıştırılıyor."

WATSONS EMEKÇİLERİNE ÇAĞRI: PATRONLARIN ENSESİNDEYİZ AĞI İLE İRTİBATA GEÇSİNLER

Watsons'un farklı şubelerinden benzer şikayetler gelmeye başladığını ifade eden Watsons çalışanı, "Mobbinge, baskılara, hak gasplarına karşı bir şeyler yapabilmek istiyorsak daha kalabalık olmamız gerekiyor. Dayanışma ağını büyütmeliyiz, kimse bu koşullarda çalışmak zorunda değil, ben hakkım olanı istiyorum. Diğer Watsons çalışanlarını da, Patronların Ensesindeyiz ile iletişime geçmeye çağırıyorum" dedi.