Köle değil hemşireyiz

İzmir'in Bornova İlçesi'ndeki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'nde görevli hemşire ve sağlık çalışanı, çalışma koşullarının düzeltilmesi ve mevcut hemşire sayısının arttırılması talebiyle bir süredir yaptıkları eylemlerine bugün de devam etti.

DHA

Hemşireler, bu kez Başhekimlik önünde 1 saat oturma eylemi yaptı. 'Köle değil hemşireyiz' yazılı siyah tişörtler giyip dövizler taşıyan hemşireler, sorunlarının çözülmemesi durumunda eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. 

Ege Üniversitesi Hastanesi ve Çocuk Hastanesi acil servislerinde görevli hemşire ve sağlık çalışanları, Acil Servis önünde toplanıp Dekanlık hizmet binasına kadar "Köle değil hemşireyiz" sloganları atarak yürüdü.

Burada sağlık çalışanları adına konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) işyeri temsilcisi hemşire Erkan Batmaz, hastane yönetimine seslendi.

Hemşire Batmaz, "Hemşire sayılarının artırılması, güvenli çalışma, döner sermayenin tüm çalışanlara en üst limitten verilmesi, özlük haklarının, ayrıcalıklı birim olarak kabul edilip yeniden düzenlenmesini istiyoruz ve acil serviste yatış bekleyen hastaların 24 saatten fazla beklemesini istemiyoruz. Köle gibi çalışma koşullarına bir son vermek için alanlardayız. Şimdilik 1 saatlik oturma eylemi yapacağız, ancak sorunlarımızın çözülmemesi durumunda buradan ayrılmayacağız" dedi.

Hemşireler basın açıklamasının ardından 1 saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi.