Kocaeli'de 200 işçi, arkadaşları için eylemde

Kocaeli’nin İzmit İlçe Belediyesinin taşeronu olan Özkartallar firmasında çalışan 4 temizlik görevlisinin işten atılmaları üzerine, temizlik işçileri ayaklandı.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde taşeron firma Özkartallar tarafından işten çıkarılan 4 temizlik görevlisi için  yaklaşık 200 işçi eylem yaptı.

Temizlik işçileri arkadaşlarının işten atılması üzerine sabah saatlerinden itibaren çöp arabalarının çıkışına izin vermedi. İşçi İsmail Köse, kendilerine verilen sözlerin tutulmamasına tepki göstererek, “Kendisine kapı kapı oy topladım. Hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Cİhan'da yer alan habere göre, eylem sürerken bir grup işçi yetkililerle görüşmeye gitti. Görüşme sonrası işçilerden Özgür Uludağ şunları söyledi: “Başbakan dahi gelse, bu iki tane arkadaşımızın işten atılmasını kurtaramazlarmış. Biz burada eyleme devam ediyoruz. Başkan buraya gelsin. Bu adamlar işe alınsın. Kimse kimsenin ekmeğiyle bu kadar oynayamaz. Ayıptır, günahtır, yazıktır. Haram zehir zıkkım olsun bu. Siyasetle kendilerini satıyorlar. Herkes duysun” dedi.