Koç ve Sabancı'dan hisse satışı

Borsa İstanbul'un rekor kırdığı gün, Koç Holding ve Sabancı Holding aile hisselerinden bir kısmını satışa çıkardığını duyurdu.

Borsa İstanbul'un 98.313,77 puanla tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirdiği günün akşamında Koç Holding ve Sabancı Holding'ten hisse satışı açıklaması geldi. 

NTV'nin haberine göre, Koç Holding ve Sabancı Holding'in aile hisselerinin bir kısmını satışa çıkardığı duyuruldu. Koç Holding aile hisselerinin bir kısmı için satış işlemi başlatılırken Sabancı Holding aile hissesinin bir kısmını 21 uluslararası yatırımcıya satıldığı bilgisi paylaşıldı.

Koç Ailesi, Koç Holding'te hızlandırılmış ön talep yoluyla 107 milyon hisse satışı için işlem başlattı. Bloomberg'in haberine göre, satış işleminin 15,87 TL-16,38 TL aralığında gerçekleşmesi bekleniyor. Satış için yalnızca Citi yetkilendirilirken rakam yaklaşık 1,75 milyar TL ( Yaklaşık 490 milyon dolar) olarak hesaplanıyor.

Sabancı, yaklaşık 100 milyon dolar değerinde Sabancı Holding hisse satışında bulundu. Ünlü&Co.'nun açıklamasına göre, Sabancı ailesinin bazı üyeleri, hisseleri Çarşamba günkü kapanış fiyatı olan 11.1 TL'ye yaklaşık yüzde 4 indirim uygulayarak sattı. 

Ünlü&Co.'dan gelen açıklamaya göre, Sabancı hisseleri, 21 uluslararası kurumsal yatırımcıya satıldı.