Koç emekçilerinden Koç'un 'Atatürk' reklamına tepki

10 Kasım dolayısıyla "Bazı borçlar vardır, ödeyemezsiniz..." başlıklı bir reklam yayınlayan Koç Grubu'na emekçilerden tepki geldi.

Haber Merkezi

Koç emekçileri, Koç Grubu'nun 10 Kasım videosuna tepki gösterdi. "93 yıllık Cumhuriyet'in karşı devrimle mücadeleyle geçirdiği her kritik dönemecinde bir adım daha gerilemesinde en büyük pay KOÇ gibi patronlardadır" denilen açıklamada, "Sermaye sınıfının hakkını aramayan, rahatça sömürülebilecek bir işçi sınıfını yaratmak için laik eğitimin altını oyan AKP'ye verdiği destek, bugün kadınların sokak ortalarında tacize, tecavüze uğraması, otobüslerde tekmelenmesi olarak geri dönüyor" ifadeleri kullanıldı.

Koç emekçilerinin açıklaması şöyle:

Bugün 10 Kasım, Cumhuriyet'in kurucu önderi Mustafa Kemal Atatürk'ün hayata veda ettiği tarih. Ancak ne hazindir ki, bu topraklarda atılmış en ileri ve devrimci adımın önderliğini yapmış Atatürk bugün, onun "en büyük eserim" dediği Cumhuriyet'in altını oyanlar tarafından reklam unsuru haline getiriliyor. 

Cumhuriyet'in temsil ettiği tüm değerlere düşman AKP ile her türlü kirli çıkar ilişkisini sürdüren KOÇ, hala utanmadan laikliğin kalesi, bekçisi rolünü oynamaya devam ediyor ve 10 Kasım için hazırladığı kısa videoda "Bazı borçlar vardır, ödeyemezsiniz..." diyerek "saygı duruşuna" çağırıyor.

Görülen o ki, patronlarımız gericileştikçe, AKP ile işbirliğini artırdıkça yaratıcılıkları kuvvetleniyor. 

Ancak biz KOÇ grubunun emekçileri olarak biliyoruz ki;

93 yıllık Cumhuriyet'in karşı devrimle mücadeleyle geçirdiği her kritik dönemecinde bir adım daha gerilemesinde en büyük pay KOÇ gibi patronlardadır.

Sermaye sınıfının hakkını aramayan, rahatça sömürülebilecek bir işçi sınıfını yaratmak için laik eğitimin altını oyan AKP'ye verdiği destek, bugün kadınların sokak ortalarında tacize, tecavüze uğraması, otobüslerde tekmelenmesi olarak geri dönüyor. 

Servetlerine servet katmak, bölgedeki kaynakları sömürmek için bu piyasacı imamların Ortadoğu fantezilerine KOÇ'un verdiği destek sayesinde ülkemiz sokaklarında rahatça gezilemeyen, canlı bombaların tehdidi altındaki bir yer haline geldi.

Bu borçları ödemeye güçleri yetmez...

Uzun mesai saatlerinde ve açlık sınırında çalıştırılan metal emekçilerine, direnişlerde işten atmak ile tehdit edilen emekçilere, onlarca sektörde çalıştırdığı onbinlerce emekçiye de ödeyemeyeceği bir borcu var KOÇ'un...

Ama biliyoruz ki, biz emekçiler kimseye borç falan vermedik; onlar gelip emeğimize, ülkemize, tüm değerlerimize çöreklendiler. 

Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkmanın eskiye nostaljik bir özlem duyarak değil, onu bir adım ileri taşımakla, sosyalizmle mümkün olduğunu biliyoruz. 

Atatürk'e de gerçek değerinin ancak o zaman, Cumhuriyet'in kendileri için kıymetini anlamış emekçi sınıflar tarafından verilebileceğini; bugün kendi gericiliğini, işbirlikçiliğini gizlemek isteyenlerin elinden o zaman kurtarılabileceğini biliyoruz.

Böyle bir ülkeyi kurmak için tüm emekçileri ve ilericileri örgütlenmeye çağırıyoruz.

Koç'un 10 Kasım videosu: