'Kimse üzerimizden cephe genişletmeye kalkmasın’

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, “Kimse kendi hedefi uğruna, bizim üzerimizden cephe genişletmeye çalışmasın” dedi.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali “Rekabette Yaratıcılık ve Yenilikçilik” konulu toplantının açılış konuşmasında, İş Bankası’yla ilgili gündeme gelen iddialara ilişkin konuştu. İş Bankası’nın siyasetin içinde olmadığını söyleyen Bali, “Faaliyet alanımız ile ilgisi olmayan hiçbir konuda biz bu ülkede bir Banka olarak taraf değiliz, ama bu ülkeye tarafız, Türkiye’ye tarafız” dedi.

Bali gündeme getirilen iddialara ilişkin “Kimse kendi hedefi üzerinden ya da kendi hedefi uğruna gayri şeffaf medyalarda İş Bankası üzerinden, İş Bankası gibi bu ülkenin göz bebeği kurumları yıpratmayı denemesin. Bizim üzerimizden asla cephe genişletmeye çalışmasın” diye konuştu.

İş Bankası Genel Müdürü, ekonomideki gidişatın olumlu olduğunu savunduğu konuşmasında, Türkiye’nin içinde bulunduğu konjonktürde her şeye rağmen “ekonomisindeki esnekliğin ve makro ekonomik göstergelerindeki sağlamlığının” önemli bir avantaj olduğunu savunarak, “Bunlardan en önemlisi de politik irade, politik kararlılık ve teknik manada hazırlıklı olma hali” dedi.