Kent suçu işleyenlere verilen Altın Testere ödülü 'işin ustası' Cengiz'e!

Kuzey Ormanları Savunması’nın doğa ve kent suçu işleyen şirketler arasında başlattığı "Altın Testere" oylamasında ödülü Cengiz Holding kazandı.

Kentleri ve doğayı yaşanamaz yerler haline getiren, kamusal alanları, tarım alanlarını, ormanları yok eden projelerin sahibi olan şirketlere Kuzey Ormanları Savunması tarafından verilen "Altın Testere" ödülünün oylama süreci tamamlandı.

Altın Testere ödülünü en çok oyu alan Cengiz Holding kazandı. Oylamada başa oturan Cengiz Holding toplam oy sayısının yaklaşık  yüzde 50’sini aldı. İktidar olanaklarını kullanan, kamu ihalelerinde ayrıcalıklara sahip olan Cengiz Holding'in patronu Mehmet Cengiz, 17-25 Aralık’ta ortalığa dökülen tapelerde "Bu milletin ...na koyacağız" diyordu. 

Politeknik.org’ta yer alan habere göre, Kuzey Ormanları Savunması oylama sonucunda Altın Testere ödülünü alan Cengiz Holding için şu açıklamayı yaptı:

“Cengiz Holding’in icraatlerini hatırlatalım: İstanbul 3. Havalimanı ve 3. Köprü, Cerattepe Altın Madeni, Akkuyu Nükleer Santrali, Karabiga Termik Santrali, Yusufeli Barajı ve HES, Ilısu Barajı ve HES, İstanbul Maltepe Dolgu Projesi, Hüseyin Avni Paşa Korusu ve dahası ve tabi ki telefonlardan millete sövmeleri!”

EN SON KARADENİZİ DOLDURUP HAVALİMANI YAPACAĞI İHALEYİ KAZANDI!

Cengiz Holding yakın zamanda deniz doldurularak yapılacak Rize Havalimanı ihalesini almıştı.

Oylamada Cengiz Holding’in ardından Ilısu Barajı ile Hasankeyf’i sular altında bırakmak üzere olan Nurol İnşaat, üçüncü sırada ise kent suçu projelerin ustası, şimdilerde askeri alanlara göz diken Ağaoğlu Şirketler Grubu yer alıyor.