JPMorgan: Merkez Bankası faiz değişikliğine gitmeyecek

JP Morgan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın bu hafta yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısında faiz değişikliği olmayacağı değerlendirmesinde bulundu.

JP Morgan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) bu hafta yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısında 1 hafta vadeli repo faizini değiştirmeyerek yüzde 24 seviyesinde tutmasını beklediğini açıkladı.

"Türk Lirası’nın son dönemde güçlenmesinin politika yapıcılar için rahatlatma sağladığı" değerlendirmesinde bulunan JP Morgan, bununla birlikte daha fazla sıkılaştırmanın TCMB’nin kredibilitesini güçlendireceğini belirtti.

"TCMB’nin aşırı sıkılaştırmadan sakınacağına ve faiz artırımlarından çekineceğine inanıyoruz" denilen açıklamada, "Bununla birlikte TCMB’nin TL’deki son rahatlamanın geçici olabileceğini, kırılganlıkların ortadan kalkmadığına ve liranın baskı altına girebileceğini gördüğüne inanıyoruz. Bu nedenle TCMB’nin, politika yönlendirimesine yönelik cümlelerinin değiştirmeden, sıkılaştırma eğilimini devam ettirmesini bekliyoruz” ifadeleri yer aldı.