İZYÜK Tüketim Kooperatifi işçilerine istifa baskısı

İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak çalışan İZYÜK Tüketim Kooperatifi işçileri bir süredir istifa etmeleri yönünde baskıya maruz bırakılıyor,

Haber Merkezi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin başka bir şirketine aktarılmak istenilen İZYÜK Tüketim Kooperatifi işçileri istifa zorlanıyorlar. Önlerine konulan istifa metinlerine imza atmayan İZYÜK işçileri bir toplantı yaparak bu duruma karşı ne yapabileceklerini tartıştılar.

Toplantıda yaşadıkları sorunları ve çalışma şartlarını konuşan işçiler, birkaç yöneticinin kâr hırsı yüzünden işçilerin istifa ettirilmek istenildiğini belirttiler. Hukuki olarak haklarını arayacaklarını belirten işçilere, toplantıya katılan TKP heyetinden avukat Barış Özbay, hakları konusunda bilgilendirme sağladı.

Çalışma şartlarının yoğunluğundan bahseden işçiler çoğu zaman yemek yemeye bile vakit bulamadıklarını buna rağmen hiçbir haklarının verilmeden istifa ettirilmek istendiklerini belirttiler.

İzmir Büyükşehir Belediyesi dahil herkesin meseleyi üzerinden atmak için çaba sarf ettiğine değinen İZYÜK işçileri, kendilerine yapılan baskının ancak birlikte mücadele ettikleri takdirde kırılabileceğini belirttiler.

İşçiler işyerlerini terk etmeme ve hukuki mücadeleye hemen başlama konusunda karara vardılar.

Toplantı işçilerin bundan sonraki süreçte daha hızlı ve örgütlü hareket edebilmeleri için aralarında bir komite oluşturmalarıyla son buldu. İşçiler haklarını korumaktaki kararlılıklarını ifade ettiler.