İzmir'de Karabağlar Belediyesi şirketinin 915 işçisi greve gidiyor

İzmir'in Karabağlar Belediyesi şirketi Karbel AŞ'de çalışan 915 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerindeki anlaşmazlık nedeniyle DİSK'e bağlı Genel-İş sendikası grev kararı aldı.

soL-İzmir

DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası yöneticileri ve işçiler, bu sabah başlayan yoğun kar yağışı altında Karabağlar Belediyesi kapısına grev ilanını astı.

Konak Belediyesi şirketi Merbel AŞ'den sonra Karabağlar Belediyesi'nin Karbel Şirketi'nde de grev için geri sayım başladı. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin normal süresinde Karbel yönetimi ile Genel İş Sendikası 5 No'lu Şube ile anlaşma sağlayamadı. Arabulucu döneminden de sonuç çıkmayınca sendika grev kararı aldı.

Grev ilanı 6 Ocak'ta asılması planlanmasına karşın, İzmir Adliyesi'nde gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle bugüne ertelendi. Karabağlar Belediyesi önünde yoğun kar yağışı altında toplanan işçiler, "İş ekmek yoksa barış da yok", "Birleşe birleşe kazanacağız", "Grev hakkımız toplu sözleşme silahımız" sloganları attı.

Genel İş Sendikası 5 No'lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara, en düşük ücretin 2 bin 100 TL olduğu şirkette, işverenin yüzde 7 oranında zam teklif ettiğini söyledi. Ali Haydar Kara, sendika olarak ücret artışını konuşmadan önce bugüne kadar verilmeyen devlet ikramiyesi ve ilave tediye verilmesi talebinde bulunduklarını, bu kabul edilirse diğer ücret kalemlerini konuşabileceklerini söyledi.