İzmir Tepecik Hastanesi bugün grevde

Sağlık Emekçileri Sendikası İzmir Şubesi, İzmir Tabip Odası ve asistan hekimler, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde grev başlattı. Sağlık emekçileri 4 temel taleplerini kamuoyuna duyurarak, "Üretimden gelen gücümüzü kullanıyoruz, uyarı görevimizi yapıyoruz. Sağlık hizmetini sayıya, evrak kaliteciliğine, paraya, puana indirgeyen sağlık sistemine hayır diyoruz" dedi.

soL-İzmir

KESK'e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi , İzmir Tabip Odası ve asistan hekimlerin kararıyla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bugün grev başladı.

Hekim, asistan hekim ve sağlık emekçilerinin 4 temel talebini kamuoyuna duyurmak amacıyla başlattığı grev kapsamında, bugün 10.30'da hastane bahçesinde bir basın açıklaması yapılacak. 

Sağlık emekçilerinin 4 talebi şu şekilde: 

1- Tüm meslek grupları için  döner sermaye sabit  ödemelerinin en az iki kat  artırılması

2- Ek ödeme adı altında ödenen tüm ücretlerin emekliliğe yansıtılması

3- Döner sermayeden yapılan kesintilere son verilmesi,

4- Fiili hizmet süresi zammının (Yıpranma Payı) yasalaşması.

SES İŞYERİ TEMSİLCİLİĞİ: 27 EKİMDEKİ UYARI EYLEMİNDEKİ TALEPLERİMİZ DİKKATE ALINMADI

SES İşyeri Temsilciliği'nde yapılan açıklamada şöyle denildi: 

"Biz sağlık çalışanları olarak  bugün  emeğimizin karşılığını almak, çalışma yaşamından kaynaklanan sorunlarımızın çözümü ve sağlık ortamında büyüyen sorunlara dikkat çekmek  için eylemdeyiz. Üretimden gelen gücümüzü kullanıyoruz. Uyarma görevimizi yapıyoruz.

Biz kendi alanımızdan kaynaklanan sorunlarla uğraşırken ülkemizde bizi derinden sarsan,   üzüntü ve endişe ile takip ettiğimiz kaygı verici olaylar yaşanmaktadır.

Bizler,  sağlık çalışanları olarak  üzüntülüyüz, yastayız, endişeliyiz.

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları olarak bizler 27 Ekim  2015 Salı günü yaptığımız uyarı eylemi ile Sağlık Bakanlığı, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanlığı ve Kuzey Genel Sekreterliğini uyardık.

Döner Sermaye Sisteminden kaynaklanan sorunların çözülmesini istedik. Dönem sermaye ödemelerinin  sürekli düşmesinin sağlık çalışanlarını mağdur ettiğini açıkladık.  Çeşitli adlarla sağlık personelinin alabileceği paydan kesinti yapılmasının sorunları artırdığını özellikle son aylarda yapılan  kesintiler nedeni ile  bir çok meslek grubunun fiilen döner sermaye sisteminden yararlanamadığını, sistemin dışına itildiğini belirtik. 

Taleplerimizin karşılanmaması durumunda, sendika ve meslek örgütlerimizin de katkı ve katılımı ile Türkiye genelinde  mücadeleyi yaygınlaştırıp, taleplerimizin ısrarlı ve kararlı takipçisi olacağımızı açıkladık. 

Bu uyarılarımız dikkate alınmadı. Bizim için bıçak kemiğe dayanmıştır.

Biz sağlık çalışanları olarak sağlık hizmetini  sayıya , evrak kaliteciliğine, paraya, puana indirgeyen sağlık sistemine hayır diyoruz. Biz sağlık çalışanı ile hasta arasına sayı, para, puan gibi sağlık dışı unsurların girmesini istemiyoruz."