İzmir NHKM'de Emek Sohbetleri etkinliği düzenlendi: İşçi sınıfının iktidarı hedeflenmeli

İzmir Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen Emek Sohbetleri etkinliğinde "İşçilerin Hakları Vardır" başlıklı sunum gerçekleştirildi. Farklı sektörden işçilerin katıldığı etkinlikte, "işçilerin haklarını iyileştirmenin kalıcı bir çözüm olmadığı, işçi sınıfının iktidarının hedeflenmesi gerektiği" vurgulandı.

Haber Merkezi

İzmir Nâzım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen Emek Sohbetleri etkinliğinde "İşçilerin Hakları Vardır" başlıklı sunum, çeşitli sektörlerden işçilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

Ozan İncedere bir metal işçisi olarak yaşadıklarını anlatırken; Av. Ozan Akalın da iş hukuku çerçevesinde işçilerin hukuksal haklarına ilişkin bilgiler verdi, burjuva hukukunun temelde işçileri korumak gibi bir amacının olamayacağını vurguladı. Bir diğer konuşmacı olan insan kaynakları danışmanı Cavit Peşkirci de, patronların gözünden işçileri değerlendirdi.

Etkinlik, katılımcıların sorunlarına yönelik paylaşımları ve bilgi edinme amacıyla dile getirdikleri sorularıyla devam etti. Etkinlik sonunda, "işçilerin haklarını iyileştirmenin kalıcı bir çözüm olmadığı, işçi sınıfının iktidarının hedeflenmesi gerektiği" konusunda genel bir mutabakat oluştu. Katılımcılar yakın dönemde yapılacak etkinlik ve söyleşilere davet edildi.