İzmir Büyükşehir Belediyesi işçi kıyımına devam ediyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi hak arayan işçileri işten çıkarmaya devam ediyor. Büyükşehir yönetimi, belediye şirketleri olan İZELMAN, İZENERJİ, Grand Plaza, İZULAŞ ve İZFAŞ şirketlerinde çalışan 40 civarında işçinin işine son verdi.

Konak'taki Büyükşehir Belediyesi binası önüne gelen yaklaşık 30 kişilik işçi grubu, başkanlık girişi önünde toplandı.

cnnturk.com'da yer alan habere göre, işçiler adına basın açıklaması yapan Barış Kaya, Büyükşehir Belediyesinin verimsizlik, disiplinsizlik ve benzer sebeplerle arkadaşlarının işten çıkartıldığını söyledi.

Belediyenin daha önce işçileri tek tek, son aylarda ise 20-30 kişilik gruplar halinde topluca işten attığını dile getiren Kaya, "İşlerine son verilen arkadaşlarının arasında 24 yıl, 20 yıl hiçbir disiplin ya da idari ceza olmaksızın çalışan kadın arkadaşlarımız, verimsiz diye işten çıkarıldı. İşten atılan bütün arkadaşlarımızın ortak özelliği ise muvazaa kadro ve alacak davası açmış olmalarıdır" diye konuştu.

"ADALET İSTİYORUZ"

Mahkemelerin işçiler lehine karar verdiğine dikkati çeken Kaya, adaletin verdiği kadroyu İzmir Büyükşehir Belediyesinin vermek istemediğini ifade etti.

İşlerini geri kazanmak için ellerinden geleni yapacakların söyleyen Kaya, şunları kaydetti:

"Buradan duyurmak istiyoruz. Ekmeğimiz ve onurumuz için direneceğiz. İşimiz geri verilene kadar İzmir Büyükşehir Belediyesinin önünde oturacağız. İşimizi ve adalet istiyoruz"

Basın açıklamasının ardından alkışlı protestoda bulunan işçiler belediyenin önünde oturma eylemine başladı.

İŞTEN ÇIKARMALARIN ARTMASI BEKLENİYOR!

Evrensel'de yer alan habere göreyse, işten çıkarmalarla ilgili net bir sayıya henüz ulaşılamazken, işten çıkarmaların gün içinde artması bekleniyor. Genel İş, Belediye İş ve Dev-Turizm İş sendikalarına üye olan işçiler, açtıkları davalarla kadrolu işçilerle aynı işi yaptıklarını belirterek, Büyükşehir Belediyesinden aynı hakları sağlamasını ve geçmişe dönük kayıplarını gidermelerini istemişti.

Dün iş yerlerinde dava açanların isimlerinin yazılı bulunduğu bir liste dolaştırılırken, işçilerden gün içerisinde davalarını geri çekmeleri istenmiş ve aksi durumda sözleşmelerinin feshedileceği belirtilmişti. İşle tehdit edilmelerine rağmen çok sayıda işçi davasını geri çekmedi. İşten çıkarmalara gerekçe olarak ise 'performans düşüklüğü', 'verimsizlik' ve 'disiplinsizlik' gösterildi.