İşten atıldıkları için eylem yapan işçilere gözaltı

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nde sendika olarak maaşların geç yatırılmasına karşı eylem yaptıkları için işten atılan Dev Sağlık İş Sendikası Genel Merkez Yöneticisi Mustafa Hotlar ve beraberindeki 3 kişi rektörlük binasına kendilerini zincirlerken gözaltına alındı.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi'nden maaşları geç yatırıldığı için Dev Sağlık İş olarak yaptıkları eylemden dolayı işten atılan Dev Sağlık İş Sendikası Genel Merkez Yöneticisi Mustafa Hotlar ve beraberindeki 3 kişi rektörlük binasına kendilerini zincirlerken gözaltına alındı. Gözlatına alınan işçiler güvenceli iş istediklerini belirterek Mustafa Hotlar’ın işe iade edilmesini talep etti. 

Evrensel'in haberine göre, Hotlar ve beraberindeki 3 kişi geldikleri rektörlük binası önünde kendilerini binanın kolonlarına zincirlemek istedi. Özel güvenlik birimleri Hotlar ve beraberindekileri yaka paça gözaltına alarak olay yerine çağrılan polislere teslim edilmek istendi. Ancak yeterli polis arabası olmaması nedeniyle üniversitenin özel güvenlik görevlileri resmi plakalı araçlarla gözaltına aldıkları 4 kişiyi Sarıçam Polis Merkezi’ne götürdü. Dev Sağlı İş üyesi işçiler ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Hotlar, Balcalı Hastanesi’nde kurduğu standa direnişine devam ediyor. Hotlar, hastanede Dev Sağlık İş’in taşerona karşı sendikal faaliyetlerinden dolayı işten atılmıştı.