İstanbul Havalimanı açıldı: İşçi cinayetleri devam ediyor!

Yeni İstanbul Havalimanı seçim öncesinde gürültülü ve tuhaf bir şovla açıldı ama havalimanında işçi cinayetleri bitmedi. 26 Nisan sabahı çatı arası onarımında çalışırken 18 metreden düşen 31 yaşındaki işçinin beyin ölümü bu sabah gerçekleşti. İş güvenliği uzmanları işçinin kazayı yaşadığı pozisyonda çalışırken iki bağımsız noktadan emniyet halatı ile bağlanması gerektiğini ama bağlanmadığını…

soL - Patronların Ensesindeyiz

Onlarca işçiye mezar olan İstanbul Havalimanı, iş cinayetlerine ev sahipliği yapmayı sürdürüyor. 

Seçim öncesinde Erdoğan'ın AKP şovu için kullandığı havalimanı bir yandan uçuşlara açıldı, diğer yandan bazı bölümlerde imalat ve tamirat devam ediyor. 

Havalimanının Pier 1 bölgesinde çatı arası onarımında çalışan iple erişim teknisyeni 31 yaşındaki işçi Mustafa Ateş, 26 Nisan günü sabaha karşı kolonun yanındaki alçıpanı beton sanarak üzerine bastı. Bastığı yerde çökme meydana geldi ve işçi 18 metreden boşluğa düşüyor.

Kaldırıldığı Bakırköy Sadi Konuk Araştırma Hastanesinden alınan rapora göre, işçi Mustafa Ateş'in kaburgalarında kırıklar olduğu, akciğerinde hava kaçağı meydana geldiği ve ezilmeler oluştuğu, kafatasında çatlak bulunduğu ve kanama olduğu için ameliyata alınamadığı, bu gerekçelerle iyileşme sürecinde uyutulduğu öğrenildi. 

İşçinin o pozisyonda çalışırken normal şartlarda iki bağımsız noktadan emniyet halatı ile bağlanması gerektiği ama bağlanmadığı, terminaldeki yoğunluk bahane edilerek o gece sabaha kadar çalıştırıldığı belirtildi.

İşçi Mustafa Ateş'in beyin ölümünün  bu sabah gerçekleştiği öğrenildi. 

İşçi Mustafa Ateş'in kuzeni Erkan Semizer, sosyal medyadan bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda, Ateş'in eski mesai arkadaşı Baver Bektaş'ın anlatımlarına yer verildi. Baver Bektaş, şunları söyledi: "Havalimanında daha yeni açılmışken böyle bir kazanın duyurulmasını istemedikleri için bize herhangi bir şey söylemiyorlar. O yüzden tedirginiz. Onlara öfkeliyiz ve sinirliyiz. Ateş’in üç tane çelik sapan ile bağlı olması gerekirken iki tane çelik sapan olduğunu öğrendik. Hem ihmal var hem de iş baskısını artırıyorsun. Bu kişinin zaten hata yapması kaçınılmaz. Yani göz göre göre ölüme sürüklediler.”