İşçiler sendikaya üye olunca baskılar arttı

Hacettepe Üniversitesi Beytepe kampüsünde temizlik şirketinde çalışan işçiler, sendikaya üye olduktan sonra baskıların artması ve bir arkadaşlarının işten atılması üzerine eylem yaptı. Eylem sürerken, işten atılan işçinin üniversitenin Sıhhiye kampüsünde işe alınacağı açıklandı.

soL - Ankara

Hacettepe Üniversitesi Beytepe kampusünde Berker Enerji’ye bağlı Bersu temizlik şirketinde çalışan Mehtap Akkoç’un işten atılmasına tepki gösterildi. Beytepe kampusünde Rektörlük önünde toplanan Genel-İş Sendikasına üye işçiler arkadaşlarının işe alınmasını istedi. Rektörlükten taleplerini dile getiren işçiler, sendikaya üye olduktan sonra baskıların arttığına dikkat çekti. İnsanca çalışma koşulları için sendikaya üye olduklarını söyleyen işçiler, üye olduktan sonra adeta kölelik koşullarını dayatıldığı bir sözleşmeyle karşı karşıya bırakıldıklarını belirttiler. İşçilerin sözleşmeyi imzalamamaları üzerine , Mehtap Akkoç’un işten çıkarıldığı bilgisini veren işçiler, işten atmaya engelli kadrosunun açılması gerekçesinin öne sürüldüğünü kaydettiler.

14 aydır çalışan işçinin işten atılmasına şirketin bulduğu diğer gerekçenin deneme süresinin sona ermesi olduğuna vurgu yapılan açıklamada, Rektörlüğün görüşme talebine yanıt vermesi istendi.

Sendikalaşmaya karşı girişimlerin son bulmasını da isteyen işçiler kendilerine dayatılan hukuk dışı sözleşmeye de tepki gösterdi.

İşçiler son olarak Mehtap Akkoç’un yeniden işe alınmasını talep etti. İşçilerin eylemi sürerken Üniversite genel sekreter yardımcısı, şirketle görüştüklerini ve Mehtap Akkoç’un üniversitenin Sıhhiye kampüsünde işe alınacağını söyledi.

105 işçinin Genel İş Sendikasına üye olduğu kampuste, işçiler diğer talepler için rektörlükten randevu talep etti.