İşçi kadın, Hemera tekstil patronunun tehditlerine boyun eğmedi

Hemera Tekstil'de 2 yıl çalışan ve hakları verilmeden işten çıkarılan işçi kadının davası dün görüldü.

Midyat’ta bulunan Hemera Tekstil’de 2 yıldan fazla süredir çalışırken işten çıkarılan iki çocuk annesi işçi, verilmeyen haklarını istediği için patronun çeşitli hakaret ve tehditlerine maruz kaldı. Mahkemeye başvuran kadın, Hemera tekstil patronunun tehditleriyle şikâyetinden vazgeçirmek istendi.

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (Dev Tekstil) üyesi işçinin alacakları için açtığı bu davanın ilk duruşması dün gerçekleştirildi. Hemera Tekstil sahibi duruşmaya katılmazken, 23 Haziran’a yeni duruşma günü verildi.  “Bu dava yıllarca da sürse peşini bırakmayacağım” diyen işçi kadın, patronun tehditlerinin kendisini yıldıramayacağını belirtti.

Dev Tekstil Çukurova Temsilciliği ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:  “Midyat’ta yaşanan bu durum ne yazık ki her yerde kadın işçilerin karşılaştığı sorunların bir örneği. Bu sömürü düzeninde hem kadın hem işçi olmak çifte ezilmişlik demektir. Toplumdaki gerici, ataerkil algı nedeniyle de patronlar kadın işçileri daha kolay baskı altına alabileceklerini, yıldırabileceklerini sanıyorlar. Oysa kadın işçiler örgütlendikçe ve bilinçlendikçe böylesi sorunlara boyun eğmeyecek, haklarını aramaya devam edecektir. Biz Dev Tekstil olarak Midyat’taki sendikamıza üye kadın işçi arkadaşımızın yanındayız, davasının takipçisi olacağız. Aynı zamanda kadın işçilerin yaşadıkları sorunları gündemde tutmaya devam edeceğiz.”