İnci Deri'de işçiye maaş, prim, yemek yok: Moda yazarları ve Instagram ünlülerine lüks tanıtım var!

Patronların kriz fırsatçılığı devam ediyor. Türkiye'de 98, yurtdışında beş mağazası bulunan ayakkabı-çanta firması İnci Deri'de emekçilerin primleri, maaşları ve yemek ücretleri yatırılmazken; firma İstinye Park'ta moda yazarları, Instagram ünlüleri ve bloggerlara yeni sezon ürünleri için tanıtım programı düzenledi.

Ahmet Çınar

Ayakkabı sektörünün Türkiye'deki en eski markalarından biri İnci Deri'de, soL Haber'in 4 Ekim'de gündeme getirdiği çalışanlara yönelik hak gaspları artarak sürüyor. 

Depolarda, mağazalarda gün boyu çalışan, ayakta duran, müşteriye dil döken; mağazaları açan, kapatan, temizleyen, düzenleyen; ürünleri depolayan, pazarlayan, satan emekçilere aylardır primleri ödenmez, maaşları zamanında yatırılmazken; firma İstinye Park'ta moda yazarları, Instagram ünlüleri ve bloggerlara yeni sezon ürünleri için tanıtım programı düzenledi.  

İnci Deri'de emekçilere yönelik hak gaspları artarak sürüyor. Kriz fırsatçısı patronlar emekçilerin maaşlarını parça parça yatırırken, İnci Deri çalışanları dört aydır primlerini alamadı. Yemek kartlarına da para yatırılmayan İnci Deri emekçileri, öğle yemeklerinden de mahrum edildi. Hal böyleyken İnci Deri patronlarının moda yazarlarına, Instagram ünlülerine ve bloggerlara yönelik yeni sezon tanıtım programı İstinye Park'ta düzenlendi. Sosyal medyada tanıtım programını fotoğraflarını gören İnci Deri emekçileri, krizi bahane ederek primlere el koyan, maaşları zamanında yatırmayan ancak lüks mekanlarda sezon tanıtım etkinliği düzenleyen patronlara tepki gösterdi. 

 

'DÖRT AYDIR PRİM YOK, YEMEK KARTLARIMIZ BOŞ'

soL Haber'e konuşan emekçiler, "Haziran'dan bu yana dört ay geçti, hak ettiğimiz primler yatırılmadı. Maaşları da 400-500-600 lira şeklinde parça parça ödüyorlar, hiçbir işimize yaramıyor. Ekimin sonuna geliyoruz, Ekim maaşları hâlâ yatırılmadı. İki aydır yemek kartlarımız boş, para yüklenmiyor, öğle yemeği bile yiyemiyoruz. Çalışanlara, emekçilere, işçilere krizi gerekçe gösteren patronlar, İstinyepark gibi lüks mekanlarda yeni sezon tanıtım programları düzenliyor. Bu haksızlığa, bu çifte standarda boyun eğmeyeceğiz" dedi.