Hattat Holding'in şirketinde işçi kıyımı

Amasra'da Hattat Holding bünyesindeki Denfa firmasında çalışan 91 işçi, iş akitleri feshedilerek işten çıkarıldı.

Bartın'ın Amasra ilçesinde Hattat Holding'e ait Hema Endüstri A.Ş.'ye bağlı Denfa firmasında çalışan 91 işçi, iş akitleri feshedilerek işten çıkarıldı.

bartintv.com.tr'de yer alan habere göre her yıl  İstanbul Sanayi Odası tarafından yayınlanan "Türkiye'nin en büyük 500 firması" listesine girmeyi başaran Hattat Holding, alt kuruluşu olan Hema Endüstri A.Ş.'ye bağlı Denfa şirketinden 91 işçiyi işten çıkardı.

29 Haziran 2018 Cuma günü mesai bitiminde iş akdi feshedilen işçiler, yaptıkları açıklamada “Uzun zamandır bu mücadelemiz devam ediyordu. Önce maaşlarımızı vermemeye başladılar, sonra ücretsiz izne çıkarttılar, sonrasında biz oturma ve iş yerini terk etmeme eylemleri yaptık. Seçimden önce paralarımızın bir kısmını yatırıp tekrar işe başlattılar, seçimler bitti. İşte gelinen son nokta 91 kişi işsiz kaldık. Bundan sonraki süreçte yasal haklarımızın peşine düşeceğiz” dediler.

Hattat Holding Hema Endüstri A.Ş. yöneticileri işten çıkarmalarla ilgili bilgi vermekten kaçınırken, Denfa firması yönetimi de sessiz kalmayı yeğliyor.