Grevdeki hekimleri suçlayan İngiltere Sağlık Bakanı'na hasta yakınından yanıt: Yoğun bakıma git ve izle

İngiltere Sağlık Bakanı Jeremy Hunt, grevdeki hekimlere karşı yürüttüğü kampanyada karşısında hasta yakınını buldu.

İngiliz Tabipler Birliği (British Medical Association) ve Genç Hekimler'in (Junior Doctors) İngiliz hükümetinin neoliebral politikalarına karşı yürüttükleri greve karşı, iftira kampanyası yürüten İngiltere Sağlık Bakanı Jeremy Hunt bir hasta yakınının hedefi oldu.

Geçirdiği kalp ameliyatı sonrası kızını kaybeden Julie Ann Lovell, kızının ölümüyle ilgili olarak grevdeki hekimleri suçlayan Hunt'a "Buna nasıl cesaret edersin?" diye sordu.

Wythenshawe Hastanesi'nde bir kaç gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitiren 33 yaşındaki Karen'ın annesi Lovell, kızının grev nedeniyle ölmediğini ve hekimlere tamamen destek olduğunu aktardı.

'YOĞUN BAKIMDA OTUR VE İZLE'

Bir Facebook iletisi yayınlayan Lovell; "Hekim ve hemşirelerin tümü 4 hafta boyunca kızıma yorgunluk nedir bilmeden baktı. Buna nasıl cesaret edersin Bay Hunt. Sana bir yoğun bakım ünitesinde sessizce oturup izlemeni ve personelin nasıl dikkat ve ilgiyle çalıştıklarını görmeni öneriyorum. İngiliz Ulusal Sağlık Hizmeti inanılmaz ve desteği hak ediyorlar. 12 saat, 16 saat mesailerle çalışan tüm hekim ve hemşirelerimiz" ifadelerini kullandı.