Gözaltındaki Üçüncü Havalimanı işçilerinden 29’u daha serbest bırakıldı

İnsanca çalışma koşulları talep ettikleri için günlerdir polis ve jandarma saldırısına maruz kalan Üçüncü Havalimanı işçilerinden 29’u daha serbest bırakıldı. Gözaltında tutulan diğer işçiler hakkında bilgi verilmezken, inşaatın zorla devam ettiği şantiyede işçiler skandal bir uygulamayla tek tek servis kuyruğuna sokuldu.

Haber Merkezi

İnsanca çalışma koşulları talep ettikleri için günlerdir polis ve jandarma saldırısına maruz kalan Üçüncü Havalimanı işçilerinden 29’u daha bu akşam saatlerinde serbest bırakıldı. Koğuşlara düzenlenen baskın sonucunda önceki gece gözaltına alınan 543 işçiden 160’ı dün serbest bırakılmıştı.

DİSK Dev Yapı-İş'in Twitter hesabından paylaştığı bilgiye göre, 29 işçi Arnavutköy Jandarma Karakolu’ndan serbest bırakıldı.

GÖZALTINDAKİ İŞÇİLERDEN GÜNLERDİR HABER ALINAMIYOR

Hâlâ pek çok işçi ve sendika yöneticisinin nerede tutulduğu bilinmezken Valilik kararı ile gözaltındakilerin avukatlarıyla görüştürülmesine izin verilmiyor. İnşaat-İş sendikası yaptığı açıklamada, gözaltındaki sendika temsilcilerinin nerede olduğuna ilişkin bilgi verilmediğini, gözaltındaki işçilerin listesinin paylaşılmadığını duyurdu.

İŞÇİLERİ TEK SIRAYA DİZDİLER

Bugün sosyal medyaya yansıyan görüntülerdeyse işçilerin talepleri arasında yer alan servis sorununda IGA yönetimi bir skandala daha imza attı. Servise binmek isteyen işçiler tek sıraya dizilirken, uzun kuyruklar oluştu.