Gelir vergisi, asgari ücrete de musallat oluyor: 1404 TL'nin altına düşüyor

Gelir vergisi nedeniyle, asgari ücret alan emekçinin geliri 1404 liranın altına düşecek.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Bazı Vergi Kanunları ile Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik yapılmasına Dair Kanun Tasarısı hakkında milletvekillerine bilgi veren Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Asgari ücretlinin gelirinin hiçbir şekilde 1404 liranın altına düşmemesini sağlamak üzere yasal düzenleme önerimiz var" dedi. 

Ağbal, 130 maddeyi ihtiva eden maddelerin 9 başlık altında toplandığını söyleyerek; istihdam, yatırım, iletişim konularında düzenlemeleri içerdiğine dikkat çekti. Ağbal, "Kayıtlı ekonomiye geçişi destekleyecek düzenlemeler tasarıda var. İletişimin vergilendirilmesi ve Telekom sektörünün kamuya olan yükümlülüklerinin kapsamlı yeni düzenlemeleri yapmayı planlıyoruz" dedi.

Ağbal, Gelir Vergisi tarifesi nedeniyle eylül ayından itibaren bir kısım çalışanın gelirinin 1404 liranın altına ineceğini belirterek, "Asgari ücretlinin geliri 1404 liranın altına düştüğü için bu düşüşü engellemek ve asgari ücretlinin gelirini hiçbir şekilde 1404 liranın altına düşmemesini sağlamak üzere yasal düzenleme önerimiz var" diye konuştu.