Garanti'de ağır çalışma koşulları istifa getirmeye devam ediyor

Garanti Bankası şube dönüşümleri hızlandıkça, sömürü de yeni boyutlara ulaşmış durumda. Şube çalışanlarının iş yoğunluğu, baskı ve mobbingden bunaldığı bankada, hafta içinde bir şube emekçisi daha istifasını bir maille duyurdu.

Haber Merkezi

Garanti Bankası verimlilikte en tepeye oynarken, emek sömürüsünde de bir o kadar iddialı olduğunu bir kez daha kanıtlıyor. Kârlarını katlayabilmek için faturayı emekçilere kesen, şube çalışanlarını yoğunluktan bunaltan bankada yeni istifa mailleri geliyor, emekçiler uzun seneler çalıştıkları işyerlerinden ayrılmak zorunda kalıyor.

"Özgürlüğünüzü kimselere bırakmayın... Kirpiğiniz hiçbir şey için yere düşmesin" diyerek işten ayrıldığını duyuran banka çalışanının çalışma koşullarından oldukça rahatsız olduğu bilgisine ulaşıldı.

Bankada çok sayıda çalışanın tazminatını alıp ayrılmak istediği biliniyor. Garanti Bankası'nda yakın zamanda başka emekçilerin tepkili istifa mailleri gelmiş, banka bazılarını geri çektirmişti.

Bankada emekçilerin an itibariyle ne kadar zor koşullarda çalıştıkları müşterilerin de gözünden kaçmıyor. Müşteriler tarafından "Haklı Müşteri Hattı" aranarak çalışanların yoğun iş temposu nedeniyle yorgun gözüktükleri dile getiriliyor. 

Garanti Bankası'ndaki çalışma koşulları ve Garanti Plus geçişlerinin etkileriyle ilgili bankanın şube emekçileriyle konuşmuştuk.

PATRONLARIN KEYFİ YERİNDE

Şube emekçilerini bu kötü koşullara mahkum eden Garanti Bankası 2017 yılında 6 milyar 387 milyon 974 bin lira net kâr elde ederek bir kez daha Türkiye'nin en çok kâr eden kuruluşları arasına girmişti.

HALK KOMİTELERİ YOLA ÇIKTI

Patronlarla emekçilerin çıkarlarının yan yana gelemeyeceğini savunan Banka ve Finans Emekçileri Halk Komitesi yola çıkmış, ilk olarak, Garanti Bankası da dahil olmak üzere 4 büyük bankada işyeri komiteleri kurup, ibreyi emekçiden yana çevirmek için mücadeleye başlamıştı.