Fransız çalışandan patronuna dava: Beni profesyonel zombiye çevirdi

Fransa'da bir şirkette yöneticilik yapan kişi, iş yerinde can sıkıntısı yoluyla kendisini zombiye çevirdiğini iddia ettiği patronundan şikayetçi oldu.

Fransa'da parfüm sektöründe yönetici statüsünde çalışan bir kişi, eski patronunu kendisini "profesyonel zombi"ye çevirdiği suçlamasıyla dava etti.

Parfüm sektöründe yönetici pozisyonunda çalışan 44 yaşındaki Frederic Desnard'ın, eski patronunu suçladığı konu ise ofiste canını sıkılmasına neden olması. 

Desnard, 2006 yılında başladığı işine ileri derecede bağlılık göstermiş. 2009 yılında girilen ekonomik krizle birlikte o güne dek artan iş yükü bir anda buharlaşmaya başlamış ve çalıştığı şirket 2012'den itibaren sık sık işçi çıkarmış.

Lüks parfümler konusunda uzmanlaşan Desnard'a ise bu dönemde yapacağı bir iş gösterilmemiş, getir-götür işleri verilmiş. Fiziken ve moral olarak çöken Fransız, iş piyasasında var olmayı sürdürebilmek adına şikayet etme cesaretini gösterememiş.

CAN SIKINTISI NEDENİYLE EPİLEPTİK NÖBET GEÇİRDİ

Müvekkilinin can sıkıntısı yoluyla profesyonelce öldürüldüğünü söyleyen avukat Montasser Charni, şirketi dava ettiği iş mahkemesinden 360 bin Euro tazminat talebinde bulundu. Desnard'ın içine savrulduğu can sıkıntısı durumu nedeniyle araba kullanırken epileptik nöbet geçirdiği ve bu durumun neden olduğu kazada yaralanarak bir kaç gün iş göremez raporu aldığı belirtiliyor.

Şirket avukatı Jean-Philippe Benissan ise, Desnard'ın durumdan hiç bir zaman şikayetçi görünmediğini iddia etti.

Dava hakkındaki hüküm, 27 Temmuz'da açıklanacak.