Ford’dan direnişteki işçilere gözdağı

Ford Otosan işvereni, direnişi sürdüren işçileri işten atmakla tehdit etti.

Ford’da direnişi sürdüren işçilere yönelik patrondan tehdit geldi. Bugün yapılan açıklamada direnişin “yasa dışı olduğu” savunularak, direnişin şirketin itibarına zarar verdiği söylendi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kanunen geçerli Toplu İş Sözleşmesi sürecinin tamamlanmasından aylar sonra başlatılan ve yasa dışı bir şekilde sürdürülen eylemler şirketimizin geleceğine, itibarına ve birliktelik ruhuna, markamıza, Türkiye'nin uluslararası rekabet gücüne, ihracatımıza ve her şeyden önce siz değerli çalışanlarımıza zarar verecek bir seviyeye gelmiştir.

Çalışanlarımızın pek çoğu işbaşı yapmışken bugün itibarıyla hala mazeret bildirmeden işbaşı yapmamış bir kısım çalışanımız bulunmaktadır. Üzülerek ve son çare olarak belirtmek isterim ki, sözkonusu durum İş Kanunu uyarınca iş akdini feshini gerektirdiğinden yasal prosedür başlatılarak, makul bir mazereti olmaksızın işbaşı yapmamış olan çalışanlarımız ile yollarımızın ayrılması zaruretinde kalınacaktır. Baskı altında işbaşı yapamayan çalışanlarımızın bugünden itibaren ilk vardiyalarında işbaşı yapmaları halinde mazeretleri değerlendirmeye alınacaktır.