FED Başkanı'ndan kritik faiz açıklaması

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Janet Yellen, politika faizini 2019'un sonuna kadar yılda birkaç kez artırmayı öngördüklerini bildirdi.

AA

FED Başkanı Janet Yellen, San Francisco kentinde katıldığı bir etkinlikte yaptığı  açıklamada, ABD ekonomisinin FED'in istihdam ve enflasyon hedeflerine yakın olduğunu söyledi. İşsizlik oranının yüzde 5'in altına gerilediğini ve enflasyonun yüzde  2'ye yaklaştığını belirten Yellen, geçen ay yapılan 25 baz puanlık faiz artışının ekonomide kaydedilen ilerlemeyi yansıttığını söyledi.

Janet Yellen, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdi çoğunuz gelecek faiz artışının kesin zamanını ve faizlerin ne  kadar yükseleceğini bilmek istiyor ancak basit gerçek şu ki size yanıt veremem  çünkü yanıt ekonominin gelecek aylarda nasıl gelişeceğine bağlı. Ekonomimiz çok  büyük ve karmaşık; izleyeceği yolun şaşırtıcı dönüşleri ve virajları olabilir  ancak size ne beklediğimizi söyleyebilirim. Geçen ay itibarıyla ben ve çoğu  meslektaşım federal fon oranını 2019 sonuna kadar yılda birkaç defa artırmayı  öngördük. Böylece faiz oranı uzun vadeli tahminiz yüzde 3'e yaklaşacak."