‘Eski ortaklar dava açacak’

Bank Asya eski Genel Müdürü Ahmet Beyaz, Bank Asya yönetimine TMSF tarafından el konulmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Beyaz, eski ortakların dava açacağını söyledi.

Bank Asya eski Genel Müdürü Ahmet Beyaz basın toplantısında Bank Asya’nın 17 ve 25 Aralık yolsuzluk operasyonlarından itibaren bir karalama kampanyasıyla karşı karşıya kaldığını söyledi. BDDK’nın Bank Asya’ya istediği dökümanları hazırlaması için yeterli zaman vermediğini savunan Beyaz, belgeler tamamlandıktan sonra ortakların yönetim hakkını alacağını ve görevine döneceğini düşündüğünü belirtti. Beyaz, "Bank Asya zarar ediyordu ve sorunlu kredilerinde artış vardı. Ancak bu bankanın faaliyetlerini sürdüremeyeceği anlamına gelmiyordu" dedi.

18. MADDE TARTIŞMASI

Dün twitter’da @fuatavni_f hesabından banka yönetiminin Bankacılık Kanunu’nun 18. maddesine dayanılarak değiştirildiği, ancak bu maddenin böyle bir yetki vermediği savunulmuştu. Kanunun 71. maddesinin yönetimi değiştirme yetkisi verdiğini belirten Fuat Avni hesabından, bankanın mevcut rasyoları ve göstergelerine göre işlem yapılmasının mümkün olmadığını ileri sürüldü.