Erzurum'da inşaat işçilerine linç girişimi

Erzurum'un Aşkale ilçesinde TOKİ inşaatında çalışan bir işçinin parmağında PKK'nin simgesini taşıyan bir yüzüğün olduğu iddiası üzerine, çevredeki esnaf işçilere linç girişimde bulundu.

DHA'nın haberine göre, olay bu akşam saat 19.00 sıralarında Erzurum'un Aşkale ilçe merkezinde meydana geldi. 

TOKİ inşaatında çalışan bir işçi alışveriş yapmak için gittiği çarşıda parmağında bulunan ve PKK'yi simgelediği iddia edilen yüzük nedeniyle çarşı esnafının saldırısına maruz kaldı. Bunun üzerine esnafla tartışan işçi, cep telefonuyla arkadaşlarını çağırdı. Daha sonra çarşıya gelen inşaat işçileri esnafla tartışmaya başladı. Olayın duyulması üzerine çevrede toplanmaya başlayan grup, inşaat işçilerine saldırdı ve linç etmek istedi. Linç edilmeye çalışılan işçiler, polisin gelmesiyle TOKİ'ye sığındı.

Kısa sürede toplanarak sayıları 2 bini bulan grup, TOKİ inşaatını bastı ve Erzincan- Erzurum Karayolunu da bir süre trafiğe kapattı. Kalabalık grup, zaman zaman kendi aralarında da tartışıp yumruklaştı. Yolda bekleyen bir grup, şehirlerarası yolcu taşıyan bazı otobüs firmalarını da taşladı. Kalabalık grubun attığı taşlar nedeniyle bir otobüs firmasının şoförü zor anlar yaşadı. Taşlanan otobüsün sadece arka camları kırılmazken, otobüsün şoförü Mehmet Bayındır,  "Yanımıza gelen polisler, 'Durmayın devam edin' diye söylediler. Taksi önümü kesince yüzden fazla kişi bir anda taş atmaya başladı. Manevra yaparak oradan çıkmayı başardım. O an yolculara bir şey olmasın, onları nasıl kurtarırım diye düşünüyordum. Orada dursam PKK'lı diye yolcuları linç edeceklerdi. Yolcular büyük korku yaşadı, çocuklar ağladı. Camları kırık otobüsle sefer yapılamayacağı için yolcuları otele yerleştirdik" dedi.