Erol Evcil'in Ede Demir Çelik fabrikasında işçiler hâlâ mağdur: 28 aydır maaş alamayan var!

İzmir Otogarı karşısında kurulu bulunan ve organize suç örgütü kurmaktan hüküm de giyen Erol Eşrefoğlu'nun (Evcil) patronu olduğu Ede Demir Çelik işçilerinin mağduriyeti sürüyor. Yaklaşık 300 işçinin çalıştığı fabrikada 28 aylık birikmiş maaşını alamayan çok sayıda işçi var.

soL-İzmir

İzmir Bornova'da otogar karşısında bulunan ve eski adı "Metaş" olan Ede Demir Çelik işçilerinin yıllardır süren mücadelesi devam ediyor. 

Geçtiğimiz yıllarda çeşitli iş bırakma eylemleri ve protestolarla seslerini kamuoyuna duyurmaya çalışan yüzlerce işçi, hâlâ maaşlarını alamıyor. Fabrikanın patronu ise kamuoyunun "Nesim Malki cinayeti azmettiricisi Erol Evcil" olarak tanıdığı Erol Eşrefoğlu. 

"28 AYLIK MAAŞIMIZ İÇERDE, TAHSİL EDEMİYORUZ"

soL'a konuşan işçiler, şunları anlattı: 

"Çalıştığımız fabrika çeşitli defalar üretime ara verdi, tekrar açıldı. Son 23 gündür yine evlerimize gönderildik. Yaklaşık 300 çalışanız... Çoğumuzun 28 aylık maaşımız içerde, tahsil edemiyoruz. Bu durumda hâlâ niye çalıştığımızı sorabilirsiniz. Sürekli ödeyeceklerini söyleyerek umut veriyorlar ve bizler de bekliyoruz. Bazı arkadaşlarımız mahkemeye verdiler, davayı kazandılar ama buna rağmen alacaklarını tahsil edemediler. Kredi kartlarına yüklendik, bankalara borçlandık, şimdi birkaç günlük geçici işler bulup hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Kimimiz tefeciden borç alıyor, bazı arkadaşlarımız boşandı. Evlerde ailelerimiz, çocuklarımız mağdur."

"BAŞVURMADIĞIMIZ YER KALMADI, SONUÇ YOK"

Türk-İş'e bağlı Türk Metal-Sen'e üye olduklarını ancak sendikanın hiçbir işe yaramadığını ifade eden işçiler, "Yapmadığımız eylem kalmadı. Yol kapattık, valiye gittik, Çalışma Bakanlığı'na gittik. Hiçbir sonuç alamadık. Biz bir çare arıyoruz" diye konuştu. 

ALİAĞA'DAKİ İŞ YERİNDE DE SORUNLAR YAŞANIYOR 

Aliağa'daki Sider Demir Çelik'in de aynı patrona ait olduğunu hatırlatan işçiler, "Oradaki iş yerinde de sorunlar, sıkıntılar var. Oradaki işçilerin alacağı belki bizim kadar birikmiyor ama yine de bazen maaşları geç yatıyor, bazen birkaç ay geriden geliyor. Ama onların da mağdur olduğunu biliyoruz" dedi.