Erdoğan'ın TL aşkı sona erdi, yeniden dolara dönüldü

Geçtiğimiz yılın sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan neredeyse her konuşmasında "dövizinizi bozun, TL'ye geçin" çağrısında bulunuyordu. Erdoğan'ın bu çağrısı sonrası birçok adım atılırken, o adımlardan biri dün sessiz sedasız yürürlükten kaldırıldı.

Haber Merkezi

Geçtiğimiz yıl doların ani yükselişi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son günlerde hani bir döviz meselesi çıkardılar, 'Dolar şöyle oldu, böyle oldu' ne olursa olsun. Ben milletime şunu hatırlatıyorum, sevgili milletim, sizleri Allah için seviyorum, yastığının altında döviz olanlar gelsin parasını altına dönüştürsün, gelsin parasını TL'ye dönüştürsün. Türk Lirası değer kazansın, altın değer kazansın. Ne lüzumu var, gideceğiz, dövize değer kazandıracağız" açıklaması yapmıştı.

O konuşmadan bu yana dolardaki düşüş oldukça sınırlı kalırken, Erdoğan bu ısrarını bir süre devam ettirmiş ve kimi yasal düzenlemelere gidilmişti.

Bu düzenlemelerden biri de serbest bölgelerde dövizle ödeme zorunluluğu kaldırılması ve diğer ülkelerle yapılacak ticaret dışında kalan tüm ödemelerin Türk Lirası ile yapılması kararı olmuştu.

Dün Resmi Gazete'de yer alan bir düzenleme ise bu kararı kaldırdı. Kararda, "13/3/2017 tarihli ve 2017/10051 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Serbest Bölgelerde Türk Lirası ile Yapılabilecek Ödemeler Hakkında Karar yürürlükten kaldırılmıştır. 1.10.2017 tarihinden itibaren serbest bölgelerdeki faaliyetlere ilişkin tüm ödemeler döviz veya Türk lirası ile yapılabilecektir" ifadeleri yer aldı.