Erdoğan'dan patronlara açık çek: Size kredi musluğu açmayan karşısında bizi bulur!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Finans sektörü eğer sanayiciye, girişimciye, yatırımcıya kredi musluklarını açmıyorsa karşısında bizi bulacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yapımı tamamlanan "SGK Hizmet Binalarının Toplu Açılış Töreni"ne katıldı.

Erdoğan, Türkiye'ye yönelik saldırıların en önemli araçlarından birinin de ekonomi olduğunu iddia ettiği konuşmasında, patronlara destek verdi.

Akşam gazetesinde yer alan habere göre, 2013'ten beri Türkiye ekonomisinin saldırılara maruz kaldığını savunan Erdoğan, "Bu durumun ekonomiyi durdurma, sanayicilere 'yatırım yapmayın, paranızı bankada tutun' söylemlerine kadar pek çok emaresi bulunuyor. 'Paranızı bankada tutun' denmesi ne demektir biliyor musunuz? 'Paranı o finans kuruluşlarının sahiplerine ver, onlar hiçbir yatırım yapmadan reel sektöre oradan korkunç vurgunlar vursun' demektir. 'Ülkenin reel sektörüne değil, paranı git bankaya yatır, bankanın patronu kimlerse onlar da vurgunu vursun'. Bu odur. Finans sektörünün sahibi durumunda olanlar, eğer bu ülkede girişimciye, yatırımcıya gerekli kredi musluklarını açmıyorsa, kim ne derse desin karşısında bizi, hükümeti bulacaktır."​