DSİ'de sendikalı işçilere işbaşı yaptırılmadı!

İzmir'de DSİ 2. Bölge Müdürlüğünde sendika üyesi 17 taşeron işçiye işbaşı yaptırılmadı. Yeni ihale sürecinde, sendikalı işçilerin yerine Bölge Müdürü Çelenk'in yakınlarının işe alındığını iddia edildi.

Türk İş'e bağlı Tes-İş Sendikasının örgütlü olduğu DSİ 2. Bölge Müdürlüğünde çalışan sendika üyesi 17 taşeron işçi yeni ihale sonucunda tekrardan işe alınmadı.

Evrensel'de yer alan habere göre, Tes-İş Sendikası işten çıkarmalarla ilgili sendika bölge müdürlüğü önünde açıklama yaparak üyelerine işbaşı yaptırılmasını istedi.  

Basın açıklamasını okuyan Şube Başkanı Muharrem Ekin, taşeron şirketin Ali Cengiz oyununa başvurduğunu belirterek, "İhale  Şartnamesinde 228 çalışanla ihale ediliyor, İhale bitişinde ise 245 kişinin çalışan olduğu görülmektedir. Burada bir usulsüzlük söz konusudur. Sendikamız üyesi 17 arkadaşımız işten çıkarılan 228 kişinin içerisindedir.  Yetkili Bölge Müdürü  Hayati Çelenk, kendi çevresindeki insanların yakınlarını işe alıyor. İşten çıkartılan arkadaşlar DSİ’nin işini yapan kişilerdir" dedi.

"MÜDÜR ÇELENK'İN YAKINLARI İŞE ALINDI"

Çıkarılan işçilerin 4 ila 6 yıldır bölge müdürlüğünde çalıştığını ifade eden Ekin şunları söyledi: "İşten çıkartılarak ekmeklerinin keyfi olarak ellerinden alınması zulümdür. Bu zulmün düzeltilmesi gerekmektedir. 2012 yılında sendikamız muvazaa davası açmış ve dava kazanılmıştır. Çalışan taşeron arkadaşlarımıza kadro yolu açılmıştır.  2017 yılı içerisinde taşeron sorunu çözüme kavuşacaktır. Bölge Müdürü Hayati Çelenk bunu düşünerek 17 arkadaşımızı işten çıkarıp, kendi çevresindeki  insanları işe almıştır ve daha da işe alımlar devam edecektir. Zaman içerisinde işten çıkartılan üyelerimiz için işe iade davaları açılacaktır. Bundan dolayı da kurum ekonomik olarak zarar görecektir. Yeni ihaleyi alan şirket 1 Ocak 2017 tarihi itibariyle 245 taşeron çalışan sayısıyla devam edecektir."