Dört işçi daha yaşamını yitirdi: Kocaeli, Kayseri, Mersin, Urfa...

Kocaeli, Kayseri, Mersin ve Urfa'da meydana gelen iş cinayetlerinde dört işçi daha yaşamını yitirdi.

Haber Merkezi

İş cinayetleri sürüyor. Hafta sonunda Kocaeli, Kayseri, Mersin ve Urfa'da meydana gelen iş cinayetlerinde dört işçi daha yaşamını yitirdi. 

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde fabrikada çalışan 48 yaşındaki işçi Yılmaz Yuca, devrilen forkliftin altında kalarak yaşamını yitirdi. Olay önceki gün Çayırova ilçesindeki bir metal fabrikasında meydana geldi. Fabrikada forklift operatörü olarak çalışan Yılmaz Yuca, forkliftin devrilmesi sonucu altında kaldı. Kazayı gören mesai arkadaşları ve fabrika yöneticileri 112 Acil Servis'i arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri ve fabrika çalışanlarının da yardımıyla Yılmaz Yuca forktliftin altından çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Yuca'nın hayatını kaybettiği tespit edildi.

EMEKLİ OLABİLMEK İÇİN

Kayseri'de raylı sistem hattında çalışken tramvay bakım ve yük taşıma aracının çarptığı 54 yaşındaki işçi Mehmet Sağlam, tedavi gördüğü hastanede bir hafta sürdürdüğü yaşam mücadelesini yitirdi.

Kayseri'de geçen hafta pazar günü meydana gelen kazada raylı sistem hattının bakım onarım işinde çalışan Mehmet Sağlam'a, tramvay bakım ve yük taşıma aracı çarpmıştı. Ağır yaralanan Sağlam, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi'nde yoğun bakımda tedavi altına alınmıştı. Sağlam, bir hafta süren yaşam mücadelesini yitirdi. 

İşçi Mehmet Sağlam’ın, emeklilik primini doldurmak, yani emekli olma hayaliyle taşeron şirket bünyesinde çalıştığı öğrenildi.

26 YAŞINDAKİ İŞÇİ AKIMA KAPILDI

Mersin’in Tarsus ilçesinde, su pompasını tamir ederken elektrik akımına kapılan 26 yaşındaki Emin Hazır yaşamını yitirdi.

Olay Kavaklı Mahallesi Dr. Devlet Bahçeli Bulvarı’nda meydana geldi. DSİ’ye ait sulama kanalına arızalı olan su pompasını tamir etmek için inen Emin Hazır elektrik akımına kapılarak suya düştü. Suda çırpınırken çevredeki yurttaşların yardımı ile kanaldan çıkarılan ve Tarsus Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Hazır, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

24 YAŞINDAKİ İŞ MAKİNESİ OPERATÖRÜ KAYALARIN ALTINDA KALDI

Urfa'da bir yem fabrikası sahasında kaya kırma çalışması yapan iş makinesi operatörü, bölgede unutulduğu iddia edilen dinamitin patlaması sonucu yaşamını yitirdi.

24 yaşındaki iş makinesi operatörü Bedir Obuz, 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde inşaatı süren bir yem fabrikasının sahasında kaya kırdığı sırada patlama meydana geldi. Kopan kaya parçalarının isabet ettiği Obuz, olay yerinde yaşamını yitirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma, sağlık ve itfaiye ekipleri, güvenlik önlemi aldıktan sonra Obuz'un cansız bedenini iş makinesinden çıkardı.